Rezervuar Köpekleri, Quentin Tarantino’nun ilk filmi olarak tarihe geçti. Film 1992 yılında beyaz perdeye aktarıldığı dönem başarılı bir şekilde ses getirdi ve Tarantino’yu parlattı. Film, yönetmen Tarantino’nun kendisinin de yer aldığı eşsiz yapımlardan biri sayılır.

Bu Haftaki Film Önerisi Rezervuar Köpekleri (1)-2

Filmin Konusu

Birbirini tanımayan 6 adam bir suç patronu tarafından elmas soygunu yapmaları için işe alınır. Her birinin isimleri farklı renkle kodlanan 6 kişi birbirleri hakkında hiçbir şey bilmemekte. Soygun sırasında işlerin ters gider ve polisler nedeniyle aralarından 2 kişi vurulur, aynı zamanda birkaç polis memuru ve sivil de öldürülür. Geriye kalan üyeler soygun sonrası buluşmak için ayarladıkları mekanda bir araya geldiklerinde, aralarından birinin polis olduğundan şüphelenirler.

Filmdeki karakterler

Mr. White: Harvey Keitel

Mr. Blonde: Michael Madsen

Mr. Orange: Tim Roth

Mr. Pink: Steve Buscemi

Mr. Blue: Edward Bunker

Mr. Brown: Quentin Tarantino

Bu Haftaki Film Önerisi Rezervuar Köpekleri (1)

Şehzadeler diyarı Manisa, camileriyle de dikkat çekiyor Şehzadeler diyarı Manisa, camileriyle de dikkat çekiyor

Filmin içinde yer alan aksiyon dinamikleriyle bir saniye dahi sıkılmayacağınız bir Tarantino filmi. Senaryonun ustalıkla yazılıp işlenmesi ve oyuncuların filmde döktürmesi, seyircinin izlence zevkini pekiştirir nitelikte.

Filmdeki tüm ana karakterlerin ölmesiyle Tarantino, sinemadaki bütün olağan algıları yıkıyor. Bu filmin bence en nadide noktası da bu senaryo ayrıntısı.

Filmde sık sık başvurulan flashback sahneleriyle, izleyici senaryodan haberdar oluyor.

Bu Haftaki Film Önerisi Rezervuar Köpekleri (3)

Kan ve Tarantino

Depo sahnesinde yer alan acımasız sahneler ve bol diyaloglar Tarantinovari bir sinema açısı sunar. İlk filminde de ‘kan’ kullanmaktan çekinmeyen Tarantino, diğer çektiği filmler kadar bol bol kan sahnesini gözümüze sokuyor.

Bu Haftaki Film Önerisi Rezervuar Köpekleri (2)

Film boyunca devam eden temponun pik noktası, filmin adına da istinaden ‘köpekler’ ‘Meksika Açmazı’nda birbirini kurşun yağmuruna tutar.

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK