31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerdeki çalışmalar devam ederken zaman zaman da gerginlikler yaşanıyor.

Vatandaş saniye saniye kayda aldı

Cengiz Ergün’ün geçtiğimiz haftalarda büyük tepki aldığı ilçelerden biri olan Turgutlu’da gündem yaratacak görüntüler ortaya çıktı.

Cumhur İttifakı’nın adayı olan Yunus Oğan’a ait seçim görselleri Manisa Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla taşındı. Durumu fark eden bir vatandaş o anları cep telefonu kamerasıyla kayıt altında aldı.  Vatandaşın video çektiğini fark eden Büyükşehir Belediyesine ait ekipler, olay yerinden hızla uzaklaşmaya başladı.

Bunun üzerine motorlarla ekiplerin peşine düşen vatandaşlar, “Kamunun malını seçimde kullanıyorlar diyerek” tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi, Kamu Malını Seçim Çalışmalarında Kullanıyor

Belediye ekipleri vatandaştan kaçamadı

Bir süre devam eden kovalamacanın ardından Büyükşehir’e ait araç kayıplara karıştı.

Geçtiğimiz aylarda da yine Büyükşehir Belediyesi’ne ait aracın Yunus Oğan’ın seçim çalışmalarında kullanacağı görselleri taşıdığı ortaya çıkmış ve ilçede büyük bir tepkiye neden olmuştu.

CHP’li Belediye Başkanı Çetin Akın da bu konu hakkında sert tepki göstererek, “Aracınız yoksa ben göndereyim” ifadelerine yer vermişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin konu hakkında bir açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu. 

Büyükşehir Belediyesi, Kamu Malını Seçim Çalışmalarında Kullanıyor (2)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK