Manisa’yı 3 dönem yöneten Cengiz Ergün’ün yeniden büyükşehir adayı olma istemesi AK Parti ile MHP arasında ipleri gerdi.

Özellikle AK Parti kanadında Cengiz Ergün’e karşı olan Erdoğan’cılar Cengiz Ergün’ü yeniden aday yapmak istemiyor

AK Parti’ni kemik kadrosunu oluşturan taban Cengiz Ergün’ün aday olmaması için baskı yaptığı öğrenildi.

-       AK Parti’ye söverek oy topluyordu

CHP,  Soma MYK toplantısı yaptı CHP, Soma MYK toplantısı yaptı

AK Parti tabanında Cengiz Ergün’e mesafe her zaman oldu. AK Parti kanadında özellikle Meclis Grup Başkanı Zülfikar Gürcan’a Belediye meclis toplasında atılan yumruklar hala unutulmuyor.

AK Parti kanadı kesinlikle ittifak olması durumunda Cengiz Ergün’ü aday olarak görmek istemiyor. Özellikle 2014 Yerel Seçimlerinde Erdoğan'a ve seçmenlerine olumsuz tavır ve davranışları AK Parti kanadından büyük tepkiye yol açıyor.

-         Cengiz Ergün Ankara’da mekik dokuyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün AK Parti kanadının kendisini aday gösterilmesinin karşı çıkılmasını öğrenir öğrenmez Ankara’da soluğu aldı.

Ergün MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’a yeniden aday olmak istediğini belirtirken Sadir Durmaz’ın ise eğer açıklama yapacaksan ittifak’a zarar vermeden açıklama yap uyarısında bulunduğu öğrenildi.

      -Bahçeli ve Erdoğan isterse aday olurum

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’dan aday sensin cevabını alamayan Ergün ise basına servis ettiği açıklamada adaylık konusunda tek yetkili merciin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.

-       AK Partililer Cengiz Ergün ile asla olmaz

AK Parti kanadında ise Cengiz Ergün ile yeni bir döneme girilemeyeceği ifade ediliyor. Parti içi kaynaklardan edinilen bilgilere gör 28. Dönem Milletvekili Adayı olan MHP’li Ali Uçak’a onay verilirken Cengiz Ergün asla masada kabul görmüyor.

-       Başarısız bir yönetim

AK Parti kurmaylarının en çok karşı çıktıkları olay ise Cengiz Ergün’ün son 2 dönemde çok başarısız bir Belediye Başkanlığı yaptığı ve yeniden aday olması durumunda Büyükşehir Belediyesinin kazanılmasının zor olduğu yönünde. 

Kaynak: HABER MERKEZİ