Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban ve eski başkan Mehmet Çerçi arasında sular durulmuyor. Çerçi, dün AK Parti İl Binasında yapılan basın toplantısında makam odasındaki kendisine ait olan eşyaları alacağını söylemişti. 
Çerçi’nin sözlerine Başkan Balaban, “Eşyaları kendisi aldığına, yaptırdığına dair faturaları, ödeme makbuzlarını getirsin teslim edelim. Burası muz cumhuriyeti değil! Tutanakla bu iş olmaz” sözleriyle tepki göstermişti. 

Belediyeye ihtarname göderildi

Eski başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesine makam odasındaki eşyaların kendisine ait olduğunu belirten bir ihtarname gönderdi.  Belediyeye gönderilen ihtarnamede şu ifadelere yer verildi:

“Dr. Mehmet ÇERÇİ, 2014-2024 yılları arasında Yunusemre Belediye Başkanlığı görevini icra etmiştir. Bu süre boyunca daha önceden tutanakla da tespit edilen şahsi eşyaları, kendisi tarafından satın alınmış olup, yeni yapılan belediyeye geçiş esnasında Başkanlık katında kendisi tarafından kullanılmıştır. Tutanakla tespiti mevcut olunan ve belediye envanterinde bulunmayan eşyaların iadesi zilyetlik hükümleri gereğince Dr. Mehmet ÇERÇİ'ye iade olunmalıdır. TMK hükümleri kapsamında zilyetliği elinde bulunduran malik olmayan kimsenin, zilyetliği malike teslim etme yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu husus kapsamında gerekli işlemlerin yapılması ve mülkiyet hakkı Dr. Mehmet ÇERÇİ'ye ait olan eşyaların müvekkilime teslimi gerekmektedir. İşbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 3 gün içinde müvekkilimize ait olan malların tarafınızca teslim edilmesini aksi halde uyuşmazlığın mahkeme önüne taşınması durumunda, mahkeme masrafları ve vekalet ücretinin tarafınıza yükleneceğini ihtar ediyoruz. 03/05/2024 İHTAR EDEN VEKİLİ Avukat Dr. Can Adar ARSLAN Сл SAYIN NOTER Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafımıza verilmesini saygı ile talep ederiz.” 

Soma’da geceye kadar sular olmayacak! Soma’da geceye kadar sular olmayacak!

Çerçi’den Yunusemre Belediyesi’ne Ihtarname

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK