Kesinleşmemiş yerel seçim sonuçlarına göre CHP Manisa’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 14 ilçede seçim yarışını önde bitirdi.  Açıklanan resmi olamayan sonuçlar sonrasında Manisalılar, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada vatandaşlar seslenen CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa’da CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışını göstereme zamanı olduğu ifade etti. Manisa’da tarih yazdıklarını vurgulayan Özalper, yerel yönetimlerde halkın iktidarını kurduklarını belirtti.

“Tüm bunlar Manisalıların birleşmesiyle oldu “

Manisalıların ittifakta buluştuğunu dikkat çeken Özalper,

“Partimiz hem Manisa’da, hem de Türkiye’de tarih yazıyor. Yerel seçimler öncesi, ‘CHP kimsenin tahmin edemeyeceği ilçeleri bile kazanacak’ demiştim. Manisalılar, halkın ittifakında buluştu ve partimize büyük bir destek verdi. 14 ilçe belediyesine CHP’nin halkçı belediyecilik bayrağını diktik. Halkı iktidara getirdik. Tüm bunlar Manisalıların birleşmesiyle oldu” şeklinde konuştu.

“Tüm Manisalıların evi olacağız”

Konuşmasının devamında belediyecilik anlayışının Manisa’nın her yerine yayılma zamanı olduğunu belirten İl Başkanı Özalper,

“Şimdi halkın belediyeciliğini Manisa’nın her yerine yayma zamanı. CHP’ye, Manisa’nın öz evladı Genel Başkanımız Özgür Özel’e, adaylarımıza, demokrasimize, Atamıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkan tüm Manisalılara en içten teşekkürlerimi iletiyorum. Buradan bir kez daha söz veriyorum, bizlere oy veren vermeyen tüm Manisalıların evi, yuvasıyız, baba ana ocağıyız. CHP’li Belediye Başkanlarımız şehrimizi ayağa kaldıracak, Manisa kazanacak. Hep birlikte başardık ve tarih yazmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK