CHP’li meclis üyesi Uğur Doğan, MASKİ Olağan Kurulu’nun bugün toplanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan yaptığı açıklamasında, zorunu kartlı sayaçların ve kademeli indirimin 1 Mayıs itibariyle karara bağlatacaklarını ifade etti.

Türkiye Emekliler Derneği'nden büyük jest Türkiye Emekliler Derneği'nden büyük jest

“Yıllardır hukuk mücadelesi vermiştim”

Yıllardır yüksek su faturaları ve uygulanan hukuksuz kararlara karşı mücadele ettiğini vurgulayan Doğan,

“Şu üç gündür çok farklı duygularla yorucu ama bir o kadar da huzur veren bir çalışmanın içindeyim. Biliyorsunuz yaşadığım kentte yüksek su faturalarına ve uygulanan hukuksuz kararlara karşı Manisalılar adına sorumlu bir yurttaş bilinciyle yıllardır hukuk mücadelesi vermiştim. Sonra yaşadığım bu kentin halkı beni yıllardır mücadele verdiğim MASKİ yönetimine, mensubu olduğum CHP’nin temsilcisi olarak gönderdi. Ve yıllarca mücadele ettiğim yüksek su faturalarının düşürülmesi ve ücret tarifesindeki hukuksuz uygulamaların birer birer kaldırılması için şu üç gündür yorucu ama bir o kadar da huzur ve mutluluk veren bir çalışmayla Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i temsilen MASKİ yönetimiyle başında bulunduğum toplantılarda karar veren irade olmanın sorumluluğunu, onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum.” İfadelerinde bulundu.

“1 Mayıs 2024 olmak üzere karara bağlayacağız”

Doğan açıklamasının devamın da şu ifadelere yer verdi:

“18 Nisan 2024 bugün saat 18:00 de yapılacak tüm Manisalı yurttaşlarımızın beklediği meskenlerde ilk 2 ton su 1 TL, diğer kademelerde yüzde 30 indirim ve zorunlu kartlı sayaç uygulamasına son verdiğimiz, ayrıca çok yüksek olan depozito ücretinin yarı yarıya düşürülmesine yürürlük tarihi 1 Mayıs 2024 olmak üzere karara bağlayacağız.”

MASKİ 2024 Yılı 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nın halka aöık olduğunu belirten meclis üyesi Uğur Doğan, Manisalıları Genel Kurul Toplantısına davet etti.

 
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK