Karavan hayatına geçen Özay'ın kutu gibi evi ve fotoğrafları sosyal medyada gündem olan eski manken Tuğba Özay, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından sıkılınca çareyi doğaya sığınmakta bulmuştu.   Özay sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla sık sık gündeme geliyor.

27 Nisan Cumartesi TV'de neler var | TV yayın akışı 27 Nisan Cumartesi TV'de neler var | TV yayın akışı

Tuğba Özay

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çiftlik alan Tuğba Özay, 2021 yılında çıkan büyük yangında bahçesinin yarsını kaybetmişti. Zor günle geçiren Özay, göz yaşları içinde yrdım istemişti.

Tuğba Özay2

Çiftliğin yarısını yangında kaybeden Özay, tekrardan sardı. Büyük emek verip, çiftliğini yeniden inşa etti.

Tuğba Özay1

Yeni sezon öncesi sebze yetiştirmek için hazırlıklara başlayan Özay, doğaya ve hayvanlara olan sevgisiyle biliniyor.

Tuğba Özay3

Çiftçilliğe merak salan Özay, kendine küçük bir sera yaptırdı. Serada önce tarım yapacağı alanı temizleyen Özay, eline tırmık alıp etrafı iyice topladı.

Tuğba Özay4

O anlarını sosyal medyada paylaşan Özay,

"Ben böyleyim işte... Bazen yataktan kalktığım gibi pijamalarımla bahçeye çıkar o an aklıma eseni yaparım. Uzunca bir süredir bahçemizde küçük bir sera yapmak istiyordum. Serayı kurdurdum ve geçtiğimiz günlerde de toprağını kazdım, temizledim, gübreledim, havalandırmaya bıraktım."ifadelerine yer verdi.

Ata tohumuna çok önem veridiğinin altına çizen Özay,  gerçek ata tohumu üreten yerleri takip ettiğini ve  desteklediğini belirtti.

"Toprakla iyi geçinmek, iyi anlaşmak gerek"

Toprağa olan ilgisinin artığını vurgulayan eski mankan Özay,

Toprak bizim anamız, varlığımızın ve sürekliliğimizin sebebi toprak… Toprakla iyi geçinmek, iyi anlaşmak gerek… Toprağa olan ilgim giderek artıyor. Elimde birazcık ata tohumlarım var ve onları ekmek için sabırsızlanıyorum. Ve sonucu çok merak ediyorum.  Hem kendi araştırmalarım hem büyüklerden öğrendiklerimle toprak ile daha da içselleşeceğim... Sizin de önerileriniz olursa paylaşın lütfen. Ama benim size önerim toprağınız varsa satmayın! Ekin, biçin, üretin. Evinizin balkonunda saksıda bile üretin. Birileri için değil, kendiniz için üretin… İnsanın kendi emeğinin karşılığını alması mutluluk verici. Bu arada ata tohumu biriktirmeye başladım ... Benim için altından değerli şu an ata tohumu." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: MYNET