Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri Uzmanından bebek isteyen çiftlere beslenme önerileri

Nurullah Şengül tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MCBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanlığının iş birliğiyle yapılan “Omurganı Fark Et Skolyozu Alt Et" adlı projenin açılış lansmanı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca başkanlığında gerçekleştirildi.

Skolyoz hakkında farkındalık

Çocukların omurga sağlığının korunması amacıyla yapılacak proje faaliyetleri olan panel, skolyoz öğretmen veli bilgilendirme kitapçığı ve öğretmen bilgilendirme videoları ile proje hedef kitlesinin Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı branş öğretmenleri olan beden eğitimi öğretmenleri ve rehber öğretmenler başta olmak üzere bütün öğretmenlere ulaştırılarak skolyoz hakkında farkındalık oluşturulup hedef kitlenin bilinçlenmesi hedeflenmektedir.

Proje sonuçlarının yaygınlaştırma faaliyetleriyle konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve başta Sağlık Bakanlığı , Milli Eğitim Bakanlığına ulaştırılarak projenin Türkiye çapında yaygınlaşmasına katkı sağlanacaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ