Hayatım boyunca nedenini bilmediğim bir şekilde dağlar hep dikkatimi çekmiştir. Biraz araştırıp , üzerine düşündüğümde anladım ki dağların farklı bir enerjisi var.Kutsal kitabımızda  yerkürenin sallanmadan yerinde durabilmesi için yeryüzüne çakılan kazıklar olarak nitelendirilen dağların denge unsuru olduğundan bahseder. Dağlar gücün ve ihtişamın sembolüdür. Dağ gibi adam tabirini, dayanıklı , güçlü ve kararlı insanlar için kullanırız.Birçok kültürde  mistik ve sembolik özelliklere sahiptir. İlk vahyin dağda gelmesi veya Hz Musa'nın Yaradan ile sözleşme yeri olarak dağı seçmesin mutlaka bir önemi olmalı. Ayrıca dağlarda oksijen seviyesinin yüksek olmasından dolayı meditasyon,derin düşünce ve ruhsal arayış için ideal yerlerdir. 
 Astrolojide ise insanları kısıtlayarak ve bezende zorlayarak dersler veren , dersini aldığında da ödüllendiren gezegen olan Satürn'ün sembollerinden birisi de kayalık dağlardır.
Osmanlı zamanında şehzadelerin yetiştirilmesi için gönderildiği  Manisa ve Amasya illerinin ortak özelliği her iki şehirde de dağ olması tesadüf olmaz. 
Sevgiyle kalın