Kasım ayında aniden soğuyan havalar ile beraber kombiler de açılmaya başlandı. Kombiler açılınca vatandaşların aklına tek bir soru geldi. Doğalgaz bu kış bedava olacak mı?

Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervleri sayesinde geçen kış bir kısmı bedavaya gelmişti. Kombilerin açılması ile beraber vatandaşlar arsında faturaların bu kış da aynı şekilde ne kadarının ücretsiz olacağı ve ne zamana kadar süreceği araştırılan konular arasına girdi. 

 2023 yılından bu yana doğalgaz faturalarındaki 25 metreküplük kısım devlet tarafından karşılanıyor. Kullanım miktarı bunu altında kalırsa vatandaşlar ücret ödemiyordu.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğalgaz uygulamasında bakanlık bütçesinden 24 Nisan 2023 tarihinden Temmuz sonuna kadar 2 milyar 470 milyon 636 bin 833 TL ödeme yapıldığını açıklamıştı.

Türkiye'nin Karadeniz'de yaptığı doğalgaz keşfinin ardından hanelere doğalgaz desteği verilmesi konusunda karar alınmıştı. 

Bankaların kredi hacmi 13,1 trilyon lira oldu Bankaların kredi hacmi 13,1 trilyon lira oldu

Kararname'ye göre, konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığının bütçesinden ödeniyor.Buna göre; 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacak.

Kaynak: EYLEM TUNÇ