Kırkağaç Ziraat Odası, TARİŞ’e zeytin yağı numuneleri göndermişti. Gönderilen numunelerin kriterlere uyduğunu dile getiren Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı

“29 Nisan’da sizlerden topladığımız zeytin yağı numunelerini Ziraat Odası Yönetimi’nden ve çiftçi üyelerimizden bir kişi ile TARİŞ’e götürmüştük. TARİŞ’teki görevliler dönüş yaptılar. Yağların ilk analizlerini yapmışlar. Analizlere göre bir liste yapmışlar. Bize verdikleri analizlerde teslim ettiğimiz numunelerin yarısından fazlası alım kriterlerine şu an için uygun olduğunu görülüyor. Ancak bundan sonra bir ileri tetkik daha varmış. Görevliler, o tetkikleri yağların merkeze gittikten sonra yapılabileceğini ifade ettiler.  Bu yağları nasıl alırız dediler. Yağlar parça parça olduğu için bunları bir yerde toplayıp bize öyle getirmeniz gerekiyor dediler. Fakat ilk gönderilen yağlarla, toplu olarak teslim edilen yağlarda ileri tetkik yapılan analizlerin sonucu farklı olursa TARİŞ’in ret verme durumu söz konusu.”  şeklinde konuştu. 

“Ortaklaşa bir çözüm bulabiliriz”

Toplu gönderilecek olan yağlarda risk durumu olduğunu vurgulayan Özarı, 

“Bu noktada ben biraz tereddüt ettim. Ancak sizler konuda destek olursanız ya da başka bir çare düşündüyseniz gelin odada konuşalım. Bu alınacak olan zeytin yağları için iletişime geçilecek. Ortaklaşa bir çözüm bulabiliriz. Ben durumda çaresiz kaldım. Çünkü toplu olarak gönderilecek olan yağlarda bir risk durumu var.” ifadelerinde bulundu.

“TARİŞ kooperatifi açabilir miyiz?”

Risklerden Bahseden Başkan Özarı, faklı çözüm yolları bulunabileciğini dikkat çekti. Özarı son olarak şu ifadelere yer verdi:

Manisa'da Fener Alayı ne zaman yapılacak? Fener Alayı saat kaçta ve nerede bitecek? Manisa'da Fener Alayı ne zaman yapılacak? Fener Alayı saat kaçta ve nerede bitecek?

“İyi şeylere vesile olmak için yağlarınızı gönderdik ancak toplu gönderilecek olan yağlar da ret edilme ihtimali beni korkuttu. Gelin beraber bir çözüm yolu bulalım.  Yapabilirsek daha kapsamlı işler yapalım. Örneğin burada TARİŞ kooperatifi açabilir miyiz? Yapabilirsek bunu yapalım. Bu şekilde başarılı olabileceğimiz düşünmüyorum. Açıkçası riskli bir iş.” 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK