ABD'li sapık milyarder Jeffrey Epstein davasında kan donduran gerçekler açığa çıkıyor. Kurduğu fuhuş, cinsel istismar, insan kaçakçılığı ve pedofili ağına uzun yıllar boyunca ABD başkanlarından şarkıcılara, oyunculardan, siyasetçilere kadar sayısız ismi dahil eden Epstein, 2019 yılında New York'ta tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etmişti.

Tydjntghn

En küçüğü 14 olmak üzere 18 yaş altındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamasıyla yargılanan Jeffrey Epstein davasına dahil olan isimlerse, gizlilik kararının kalkmasının ardından birer birer ifşa oldu.

Yukmjduyj

Başkanlardan ünlü oyunculara kadar birçok isim var

Şu ana kadar açıklanan dava dosyalarında, aralarında Prens Andrew, eski ABD başkanları Bill Clinton ve Donald Trump, eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, aktör Kevin Spacey, şarkıcı Michael Jackson, illüzyonist David Copperfield, avukat Alan Dershowitz ve eski New Mexico Valisi Bill Richardson gibi ünlü isimler yer almıştı.

Yudmunh

Açıklanan dosyalarda, Bill Clinton'ın genç kadınlardan hoşlandığı gündeme gelmiş, ayrıca Epstein'ın New Jersey'deki mekanlarına gitmeden önce Trump'la iletişime geçtiği öne sürülmüştü.

Dosyalardaki ifadelerden birinde, Epstein'e karşı ana davacı olan Virginia Giuffre'ye atıfla, Bill Clinton'ın Vanıty Fair dergisini "Epstein'ın fuhuş ağı oluşturduğuna yönelik bir yazının yayımlanmaması konusunda tehdit ettiği" iddiası yer almıştı.

Estryhujdyuystx

Bill Clinton'ın Türkiye ziyaretinin sebebi

Aynı dosyada davacı Giuffre, Clinton'ın Epstein'ın yürüttüğü fuhuş ağından detaylı olarak haberdar olduğunu ve bu isimle birçok kez seyahat ettiğini de öne sürmüştü.

Bill Clinton'ın Jeffrey Epstein'la yakın arkadaş olduğu bilinirken Türkiye ile ilgili kan donduran bir itiraf gündeme oturdu. Epstein'in en yakın isimlerinden biri, pedofili ağına dahil edilmek üzere Türkiye'den de çocuk kaçırıldığını itiraf etti.

Dtyhyt

"Türkiye'den kaçırıp ABD'ye getirdik"

Epstein'in özel pilotu Nadya Marçinko, bu iğrenç ağa katmak üzere hem Türkiye'den hem de Çekya'dan çocukların kaçırıldığını ve bu çocukların pedofili ağında kullanıldığını söyledi.

Gizlilik kararı kaldırılan belgelerde yer alan ifadelerde Marçinko'nun sorgusu yer aldı. Marçinko sorgusunda, Epstein'ın Türkiye'den kız çocuklarını kaçırttığını ve onları ABD'ye getirdiğini söyledi.

Dutmjtjh

Depremin Kayıp Çocukları...

Kan donduran iddialar sonrası akıllara ABD eski Başkanı Bill Clinton ve 1999 Yalova Depremi'ne ilişkin iddialar geldi.

1999 depremi sonrası Türkiye'ye gelip dünya ajanslarına fotoğraflar veren Clinton'ın ABD'ye dönüşü sonrası, deprem bölgesindeki bazı çocukların kaybolduğu bildirilmişti.

Tjdyhn

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 depremi sonrası kaybolan çocukların ailelerini feryadı yıllarca dinmemişti. Arkalarında bıraktıkları pek çok soru işaretiyle "depremin kayıp çocukları" olarak hafızalara kazınan çocuklar, Marçinko'nun itirafı sonrası yeniden gündeme oturdu.

Bill Clinton'ın deprem bölgesini ziyaretinden hemen sonra kaybolan çocukların, Marçinko'nun "Türkiye'den çocuk kaçırdık" itirafıyla ilişkili olmasından şüphe ediliyor.

Tjtygj

Eski İsrail Başbakanı her şeyi biliyordu

Tüm servetini Siyonist lobiyle kurduğu ağ üzerinden elde eden Epstein'ın eski İsrail Başbakanı Ehud Barak'la olan yakın bağı da ifşa oldu. Ortaya çıkan belgelerde Barak'ın 2013'ten 2017'ye kadar Epstein'in New York'taki evini sık sık ziyaret ettiği görülmüştü.

ABD vergi kayıtlarına göre Barak'a ABD'li milyarder Leslie Wexner tarafından kurulan, Yahudi amaçlarını destekleyen bir kuruluş olan Wexner Vakfı'ndan on yılda yaklaşık 2 milyon dolar hibe edilmişti. Epstein, söz konusu dönemde vakfın mütevelli heyetindeydi.

Tjtuhgn

Mossad işbirliği

Epstein'ın Siyonist lobiyle olan yakın bağını ise sevgilisi Ghislaine Maxwell üzerinden sağlamlaştırdığı biliniyor. Eski İsrail istihbarat görevlisi Ari Ben-Menashe, 2020 yılında yaptığı açıklamada Ghislaine Maxwell'in babası Robert Maxwell ve Epstein'in İsrail ajanları olduğunu ve bu skandalların hepsinin Mossad'ın bilgi toplaması ve ünlü isimlere şantaj uygulaması için yapıldığını iddia etmişti.

Menashe ayrıca, Prens Andrew'un ünlü isimleri Epstein'e getirmek için kandırılıp kullanıldığını öne sürmenin yanı sıra eski İsrail Başbakanı Barak'ın olaylardan haberdar olduğunu da ileri sürmüştü. Eski Çalışma Bakanı Alexander Acosta'nın, Epstein'in istihbarat için çalıştığını söylediğini anımsatan Ben-Menashe, bu istihbaratın İsrail için olduğunu belirtmişti.

Dmuhgn

Türk kadını da istismar edildi

Ortaya çıkan belgelerde, Epstein'ın cinsel istismar mağdurlarının arasında bir de Türk kadın olduğu ortaya çıkmıştı. ABD'de yaşayan ve Jeffrey Epstein ile 2006 yılında patronunun evinde tanıştığını belirten Türk kadın, o dönem 26 yaşında olduğunu ve kuaförlük yaptığını belirtti.

Türk kadın ifadesinde,

"Saçlarını kesmek için eve gittiğimde Epstein çıplaktı. Epstein, suç ortağı ve eski sevgilisi Ghislaine Maxwell'in de bulunduğu ortamda bana tecavüz etti. Pasaportuma el koydu" cümlelerini kullandı.

Rjythty

"8 yaşındaki oğlumun önünde tecavüze uğradım"

8 yaşındaki oğlunun gözleri önünde de tecavüze uğradığını ifade eden Türk kadın,

"Ghislane Maxwell polise gitmem halinde benim timsahlara yem edileceğimi söyledi. 5 ay boyunca 8 yaşındaki oğlumun önünde de tecavüze uğradım. Çıplak görüntülerin çekildi" ifadelerine yer verdi.

Tuyjdtyj

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlamadı

Epstein davasına ilişkin dosyaların beşinci ve son kısmı da kamuoyuna duyuruldu. New York Post gazetesinin haberine göre, toplam 4 bin 500'den fazla sayfadan oluşan Epstein davasına ilişkin belgelerin son kısmı yayımlandı.

Son belgeler, Epstein'ın, ünlü kişilere şantaj yaptığı iddiaları da dahil, avukatların sorularını yanıtlamayı yüzlerce kez reddetmesi ve kendine yöneltilen sorulara karşı anayasanın "beşinci maddesi"ni öne sürmesi dikkati çekti.

Epstein, "Avukatım tarafından, anayasal ayrıcalıklarımdan feragat etmeme neden olabilecek her türlü soruya ilişkin ABD Anayasası'nın beşinci maddesinin bana verdiği haklarımı kullanmam tavsiye edildi." ifadesini kullandı.

Tmtfghj

Tam adı sorulduğunda "Jeffrey Edward Epstein" yanıtını veren Epstein, devamında kendisine yöneltilen çocuklara yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarına karşı 500'den fazla kez "beşinci maddeyi" ileri sürdü.

Epstein reşit olmayan kızların fuhuş tuzağına çekilmesine ilişkin kendisi ve eski kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'in rolüne ilişkin soruların yanı sıra cep telefonu numarasının ne olduğu ve o sırada kaç cep telefonu kullandığı sorularını da "beşinci maddeyi" öne sürerek geçiştirdi.

Maxwell ile birlikte olduklarını gösteren çok sayıda fotoğraf gösterilerek "Maxwell'i tanıyorsunuz, doğru mu?" diye sorulan Epstein bunu da "beş" diyerek yanıtsız bıraktı. Epstein'ın eski kız arkadaşı Maxwell'in ifadesinin bir kopyası da dosyada yer aldı.

Dyutsyryuk

Kaynak: SABAH