Manisa’da yerel seçimlere az bir süre kala siyasi arenada tansiyon yükseldi. Seçim pankartlarına yapılan saldırlar gündem olurken CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in seçim pankartlarının toplatılması gündemde yer edindi.

Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (8)Cengiz Ergün’ün pankartları asıldı

Geçtiğimiz günlerde Manisa Tren Garı karşısında yer alan Zeyrek’e ait pankartlar belediye çalışanları tarafından söktürüldü. Yerine Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Adayı MHP’li Cengiz Ergün’e ait pankartların asıldığı görüldü. Zeyrek’in pankartlarının söktürülmesi ve  aynı çerçevelere Cengiz Ergün’ün pankartlarının asılması büyük tepkilere neden oldu.

“Siyasi nezaketsizlik”

Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (7)

Konu ile ilgili açıklamalarda CHP Manisa İl Başkanı İlksen Uludağ Özalper, bu durumu siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirdi. Özalper seçimlerin demokrasi yarışı olduğunu vurgulayarak: 

“Adaylar sahaya çıkıp kendilerini ve projelerini özgürce tanıtabilmeliler. Ancak seçim süreci başladığından bu yana, seçimi kaybedeceğini anlayan karşı taraf fütursuzca saldırılarını sürdürmekten vazgeçmiyor. Kamuoyunda da bilindiği üzere adaylarımızın pankartlarına birçok kez saldırılar yapıldı, yerlerinden söktürüldüler. Ancak son yapılan zorbalık “Artık yeter” dedirten nitelikte. Büyükşehir Adayımız Ferdi Zeyrek için yaptırdığımız demir çerçevelerden adayımızın pankartlarını belediye çalışanlarına söktürdüler. Bu da yetmedi, aynı yere, bizim yaptırdığımız demir çerçevelere Cengiz Ergün reklamları asmışlar. Bu siyasi nezaketsizliği ve zorbalığı kınıyoruz. “ ifadelerinde bulundu.
Seçimlere sayılı günler kaldığını belirten İl Başkanı Özalper, “Siyasi nezaketten uzak olan bu zorbalara halkımız gereken cevabı 31 Mart’a verecektir. 1 Nisan sabahı özgür bir sabaha, herkesin birbirine saygı duyacağı bir güne uyanacağız”  dedi.

Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (8)

MHP’li Tosuner’de yalanmamıştı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, adayaların pankartlarını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatıyla indirildiği iddialarını yalanlamıştı. 

Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (1)Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (6)Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (4)Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (5)Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (2)Ergün'ün Rakiplerine Tahammülü Yok! (3)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK