Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek seçim sürecinde sözün yerine getirdi. Manisa’da 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere ilk 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim uygulaması başlıyor.

Manisa’daki su pahalılığına son verdi

Manisa'daki en büyük sorunların başında gelen pahalı su kullanımını her fırsata dile getiren Başkan Zeyrek, seçim sürecindeki vaadini yerine getirdi. Zeyrek, MASKİ Olağanüstü Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilen  ilk 2 ton su 1 TL, sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirim uygulaması 1 Mayıs tarihi itibarıyla uygulanacağının müjdesini vermişti. 

Bu gece sitemde güncelleme yapılacak

30 Nisan saat: 23.45’den 1 Mayıs saat: 06.00’a kadar sistemlerde yapılacak olan güncellemenin ardından Manisalılar artık suyun ilk 2 tonunu 1 TL’den sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli olarak kullanmaya başlayacak. Bu tarih ve saatler arasında bankaların mobil uygulamaları, MASKİ pratikler, Maski matikler, MASKİ mobil uygulama ve online.manisasu.gov.tr üzerinden yapılacak su yükleme ve fatura ödeme işlemlerinde sistemler hizmet dışı kalacak.

Manisa'da servis şoförlerine trafik eğitimi verildi Manisa'da servis şoförlerine trafik eğitimi verildi

İl genelinde uygulanmaya başlayacak

Yarın 06.00’dan sonra ise yeni ücret tarifeleri Manisa il genelinde uygulanmaya başlayacak. Kartlı sayaç aboneleri yarından itibaren indirimli olarak su yükleme işlemlerini yapmaya başlayacak. Öte yandan mekanik sayaç abonelerinin indirimli tarife 1 Mayıs itibariyle faturalarına yansıtılacak. 
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK