CHP Manisa Büyükşehir Belediye Bakan Adayı Ferdi Zeyrek, katıldığı bir televizyon programında çiftçilere yönelik projelerini açıkladı. Zeyrek, çiftçinin ürünlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından alım garantisi olduğunu vurguladı.

"Bizim boynumuzun borcu"

Gediz ovasını ülkenin tarım merkezi olduğunu belirten Zeyrek, 

“Birçok ürünün üretildiği ve buradan başka pazarlara ulaşım sağlanılan merkez Gediz ovasıda bulunuyor. Üreticinin yanında olmamız gerekiyor, üreticinin dertlerini bilmemiz gerekiyor. Üreticinin en önemli sorunu para sorunudur. Yeni pazarlar üretmemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinde de bütün bu imkanlar var. Öncelikle CHP’nin 11 tane Büyükşehir belediyesi bizim yeni pazarlarımız olacak. Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere diğer büyükşehirlerle yapacağımız protokollerle yetiştirilen ürünleri yeni pazarlara ulaştırmak bizim boynumuzun borcu.” dedi.


Tarım Geliştirme Merkezi Kuracak

Zeyrek,

“Ürünlerin ekildiği ilk günden itibaren hangi zamanda hangi ilaçları atılacak, erken uyarı sistemiyle önceden uyaracak ve her şeyden önemlisi ürünü hangi pazara ne kadara satılacağını organize eden Gediz tarımı geliştirme merkezi kuracağız. Planlı tarım olmazsa olmaz.” şeklinde konuştu.

“Her zaman üreticinin yanında olan Başkan”

İşletme tesisleri de kuracağını ifade eden Zeyrek, 

“Bidonda zeytin yağı para yapmıyor fakat cam şişede markalaşmış zeytin yağı para yapıyor. Bu işletme tesislerinde ürünlerin katma değerlerini arttıracağız ve bu işletme tesislerinin sahipleri kooperatifler aracılığıyla üretici olacak.  Her zaman için üreticini yanında olacağına söz veren, ürünü ürünleri katma değerli bir şekilde yeni pazarlara ulaştıracağını söz veren, ürünü ekimde satıma kadar üreticinin yanında olan bir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı var.”  İfadelerine yer verdi.

"Hiçkimsenin mahsulü toprakta kalmayacak"

Başkan Adayı Zeyrek son olarak şunları ifade etti:

“Büyükşehir Belediyesi ürün alım garantisi veriyor. Eğer ki ürününüzü satamadınız, Büyükşehir Belediyesi alacak. Belediye, ürünleri başka pazarlara ulaştıracak. Belki o sene biraz zarar edecek ama çiftçinin yüzü gülecek. Hiç kimsenin mahsulü toprakta kalmayacak.”

Kaynak: Derya Öztürk