Manisa merkezde, eski garajda kurulan Perşembe Pazarı esnaflarının çilesi bitmiyor. Pazarın özellikle üstü açık kısımlarında tezgah açan esnaf, yağmurda çamurda bin bir çile çekerken; uzun yıllardan beri bu soruna bir türlü çözüm bulunmadı. Geçtiğimiz günlerde Pazar yerinde esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek’e derdindi anlatan bir pazarcı esnafı yaşadıklarına sitem etti. 

Tfkucgmg

“BİZ CENGİZ ERGÜN’Ü TEKRAR NEDEN İSTEYELİM?”

37 yıllık esnaf olduğunu dile getirerek konuşmalarına başlayan pazarcı esnafı şunları söyledi;

“Buradaki bazı pazarcı kardeşlerimiz kapalı alanda, biz de burada yağmurda çamurda anamız ağlıyor. Cengiz başkan 15 senedir bu memlekette, burada bize bir şey yapmadı. Biz o insanı tekrar nasıl isteyelim? O taraftan da 5 bin lira aldı, buradan da 5 bin lira aldı. Hadi bizden daha az alsa, 2 bin lira alsa bir şey yaptı diyeceğim.”

Ugkyugggf

“BU BELEDİYEDEN BURAYA HİZMET GÖRMEDİM”

Bu konuşmanın ardından söze giren Ferdi Zeyrek;

Manisa'nın 'dökülmeyen ayranı' yoğun ilgi görüyor Manisa'nın 'dökülmeyen ayranı' yoğun ilgi görüyor

“Belediye bir ticarethane değil. Sizden neden para alıyor?” dedi. Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in sorusundan sonra konuşmalarına devam eden pazarcı esnafı şöyle devam etti; “Ben aslında bu yüzden balıkçılığı bıraktım, emekli oldum. Buraya gelip arkadaşlarımın yanında yevmiye ile çalışıyorum. Ama 37 senelik balıkçılık hayatımda, bu belediyeden buraya hizmet görmedim. Cengiz Ergün’e pazara gelmişti, ben bunu ona da söyledim. Bana “Yapılıyor” dedi. Ama görünen ortada.”

Whatsapp Image 2024 02 10 At 15.02.13

OTOPARKI VE MEYDANI OLAN KAPALI PAZARYERİ 

Karşılıklı konuşmalar devam ederken, CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Ferdi Zeyrek, cebinden telefonu çıkararak, seçilmeleri halinde pazaryeri için hazırladıkları projeyi pazarcı esnafına gösterdi ve kısaca yapacaklarını anlattı. Zeyrek;

“Bak burası ne hale gelecek. Kapalı pazaryeri, meydan, 1200 araçlık otopark ve karşıdan buraya geçen iki yol olacak. 37 yıldır bekliyorsun, 50-60 gün daha bekle. Biz yapacağız.” dedi.  

“KAPALI ALANDAKİ ANA EVLADI DA BİZ DEĞİL MİYİZ?”

Başkan Adayı Zeyrek’in bu müjdeli haberinden sonra, memnuniyet duyarak sözü tekrar alan pazarcı esnafı;

“Ben bıktım artık. Neden bıktım biliyor musun? Ben burada zabıtaya, müdüre bir şey anlatmaktan bıktım. Ben usandım balıkçılığı bıraktım. Bakmayın siz, buraya gelip takılıyorum artık ama gerekli olan şey buranın kapanması. Kapalı alandaki ana evladı da biz değil miyiz?”diye sordu.

Kaynak: CANAN SÜRGİT