A Milli Kadın Voleybol Takımının Olimpiyat kadrosu değişti A Milli Kadın Voleybol Takımının Olimpiyat kadrosu değişti

Dünya 1 numarası son Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları bugün oynanacak Japonya maçı ile sahalara geri dönüyor. 

Dünya 1 numarası son Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımımız 'Filenin Sultanları' bu sezonun ilk maçını Antalya'da oynayacak. Baş antrenörümüz Daniele Santarelli ile geçen yaz oynadığı tüm turnuvalarda kupa kazanan ve olimpiyatlara gitmeyi hak kazanan  A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu yaz da aynı başarılar için sahaya çıkmaya hazırlanıyor. 

16 takım ile oynan ve 3 hafta boyunca farklı ülkelerde oyananacak grup etabından sonra ilk 8 takım ile birlikte final etabının başlayacağı turnuvada Olimpiyat Bileti alamayan takımlar Dünya sıralamasındaki puanlarını yükselterek Olimpiyat Kotası almaya çalışacaklar. 

Peki Türkiye - Japonya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, Türkiye - Japonya voleybol maçının başlangıç saati…

Türkiye-Japonya Maçı ne zaman?

Milletler Ligi 14 Mayıs Salı günü Hollanda-Bulgaristan maçı ile başladı. Merakla beklenen Filenin Sultanları'nın ilk maçı olan Japonya maçı ne zaman? Türkiye - Japonya mücadelesi bugün (15 Mayıs Çarşamba) saat 20:00’da başlayacak.

Merakla beklenen karşılaşma TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Eda Erdem kadroda yok

Sultanlar ligi deva ederken sezon içinde sakatlık yaşayan A Milli Kadın Voleybol Takım Kaptanı Eda Erdem Olimpiyat senesinde riske edilmemek için ilk hafta kadrosunda yer almadı. Kaptan Eda Erdem'in yokluğunda ilk hafta takım kaptanlığını hem milli takımın he de Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı liberosu Simge Aköz'ün üstleneceği öğrenildi. 

Milletler Ligi ilk hafta takım kadrosu

Milletler Ligi'nin Antalya ayağında mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımızın kadrosu ise şu şekilde;

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin

Pasör Çaprazları: Melissa Vargas

Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Tuğba Şenoğlu İvegin

Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı

Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş

Geçen sene pasör çaprazı mevkisinde gösterilen ama maç içerisinde smaçör olarak oynayan Ebarar Karakurt bu yıl resmi sitelere smaçör olarak yazıldı. Geçen yıl sakatlığı sebebiyle Milli Takım'da forma giyemeyen Tuğba Şenoğlu İvegin 2 yılın ardından Milli Takım'a geri döndü. 

Kaynak: HABER MERKEZİ