Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve Tabane diye anılan Bayındırlık Mahallesi'nde, Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay vatandaşa seslendi.

Konuşmasının büyük bir bölümünde kentsel dönüşüme değinen Başkan Adayı Gülşah Durbay,

Yarın Manisa'da bazı yollar trafiğe kapatılacak Yarın Manisa'da bazı yollar trafiğe kapatılacak

“Kentsel dönüşümün en kötü örneğini Tabane bölgesinde görüyoruz. 2024 yılında kentsel dönüşüm adı altında size modern sürgün yaşatıyorlar. Sizlere bundan yaklaşık iki sene önce tek taraflı terk belgesi imzalatarak, evlerinizden çıkardılar” ifadelerini kullandı.

Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (11)

"Tabane’de sizlere yaşattıkları modern sürgüne son vereceğiz!"

Tabane bölgesinde yaşayan vatandaşların mağdur edildiğini dile getiren Durbay,

“200-300 bin liraya ev sahibi olacaksınız dediler üzerinden iki yıl geçti hala hiçbir şey yapılmıyor. Üç bin lira kira desteği sağlıyorlarmış, bugün üç bin lira kiraya bir ev varsa gelsinler göstersinler. Bugün sizi yine modern sürgünle tehdit ediyorlar. Biz gelmezsek evlerinize kavuşamazsınız diyorlar. Siz hiç merak etmeyin. Biz Tabane’nin güzel insanlarına evlerini en kısa zamanda teslim edeceğiz. Tabane’yi, Manisa’yı 35 yıllık imar planlarından kurtarcağız. Tabane’de sizlere yaşattıkları modern sürgüne son vereceğiz!” diye konuştu.

Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (7)

Durbay Tabane'deki çocukları unutmadı

Şehzadeler’in her mahallesinde olduğu gibi Tabane’de de kreş açacaklarının müjdesini veren Durbay, sözlerini şöyle tamaladı:

“Hiçbir mahallemizi birbirinden ayırmayacağız. Tabane bölgesinde de çocuklarımız açacağımız kreşlere gidebilecek. Oyunlar oynayacak, akranlarıyla sosyalleşecek. Böylece ailelerinin de hayata katılmaları kolaylaşacak. Tüm okullarımıza öğrencilere ücretsiz yemek vereceğiz. Aileler çocuğum bugün okulda ne yiyecek diye düşünmeyecek.” 

Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (8)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (9)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (10)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (2)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (3)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (4)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (5)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (12)Gülşah Durbay'dan Tabane'deki Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm Sözü (1)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK