31 Mart 2024 Yerel Seçimler öncesi seçim çalışmalarını hiç ara vermeden sürdüren Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Gülşah Durbay’ın bu seferki adresi Nurlupınar ve Kazım Karabekir Mahallesi oldu.

Durbay’ın mahalle ziyareti bir anda miting havasına dönüştü. Onlarca vatandaş, Gülşah Durbay’ın konuşmasını dinledi. 

Başkan Balaban, belediyede bir engelli birimi oluşturacaklarının müjdesini verdi Başkan Balaban, belediyede bir engelli birimi oluşturacaklarının müjdesini verdi

Gülşah Durbay’ın Mahalle Ziyareti Mitinge Dönüştü (2)

Nurlupınar’daki sorunlara parmak basan Durbay, 

“Hepimiz Şehzadeler’in sakiniyiz, eşit yurttaşlıktan yanayız. Şehzadeler Türkiye’de merkez ilçeler arasında nüfus kaybı yaşayan tek ilçe. Nüfus azalırken, hizmet artıyor mu derseniz, kesinlikle hayır. Çocuğunuzu parka götürmek isteseniz, temiz düzgün bir park bulamıyorsunuz. Otobüse bineceğiniz zaman ya otobüs durmuyor ya da ayakta gitmek zorunda kalıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Gülşah Durbay’ın Mahalle Ziyareti Mitinge Dönüştü (5)

"Şehzadeler’in sorunları saymakla bitmiyor"

Durbay konuşmasının devamında,

“Şehzadeler’in sorunları saymakla bitmiyor ama Nurlupınar’ın sorunları daha fazla. Burası çöplerin toplanmadığı, yolların olmadığı, sağlık ocağının olmadığı mahalleleri olan bir bölge. Burası uzaya gittiğimiz çağda bazı kısımlarında elektriğin olmadığı bir bölge. Bu mahallede kanalda çocuklar ölüyor. Kanal sıkıntısını, altyapı sıkıntısını çok iyi biliyorum. Bu çocukların kanalda boğulmasını engelleyerek, belediyenin yapacağı havuzlarda yüzdürmek bizim boynumuzun borcudur! Nurlupınar artık hizmetten mahrum kalmayacak. Diğer mahallelere nasıl hizmet edeceksek aynı şekilde Nurlupınar’a da öyle hizmet edeceğiz. Nurlupınar’a hizmet bizimle gelecek” dedi.

Gülşah Durbay’ın Mahalle Ziyareti Mitinge Dönüştü (4)

Durbay'da öğrencilere ücretsiz yemek sözü

Temel eğitimde tüm okullarımıza ücretsiz yemek sözü veren Durbay, 

“Biz istiyoruz ki çocuklar sağlıklı ve dengeli beslensin, derslerine çalışsınlar ve vatana millete hayırlı bir evlat olsunlar. Bu amaçla temel eğitimde tüm okullarımıza ücretsiz yemek sözü veriyoruz. Çocuklarımızın süt ihtiyacını Süt Kuzusu projesiyle ücretsiz olarak sağlayacağız. Çocuklarımız derslerinde eksik kalıyorsa açacağımız ücretsiz kurs merkezleriyle eksiklerini giderecekler. Atanamayan öğretmenlerimizi belediye bünyesinde açacağımız kurslarda istihdam edeceğiz. Şehzadeler’in güzel insanları çocuklarının geleceği için endişelenmeyecek, Şehzadeler Belediyesi daima yanında olacak.” şeklinde konuştu.

Gülşah Durbay’ın Mahalle Ziyareti Mitinge Dönüştü (1)

Durbay, projelerinden bahsetti

Durbay, 

“Şehzadeler’de sağlık ocağının olmadığı birçok mahalle mevcut. Belediyelerin tıp merkezi açma yetkileri var. Aile hekimleriyle koordineli bir şekilde çalışarak, sağlık ocağı olmayan mahallelere tıp merkezleri açacağız, aile hekimlerine destek olup sağlık ocakları açılmalarını da sağlayacağız. Sosyal yardımları, dayanışma şeklinde yapacağız. Kimseye bir paket makarnayı, bir torba kömürü, bir koliyi 15-20 kişi götürüp, fotoğraf çektirip halkımızı rencide etmeyeceğiz. Bizim dinimizde sağ elin verdiğini sol el görmez. Biz ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza, Şehzadeler Kart adı altında kartlar dağıtacağız. Bu kartlarla ihtiyaçlarını istediğiniz yerden alabileceksiniz. Belediye kimseye sadaka verme yeri değildir. Sizlere sadaka verir gibi yapmayacağız. Daima dayanışma içinde olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Gülşah Durbay’ın Mahalle Ziyareti Mitinge Dönüştü

Muhabir: RESULENUR KANTAR