Hak-İş Konfederasyonu Manisa İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Okan Polat, asgari ücret tespit komisyonunun yapısını eleştirdi. Polat, komisyonun katılımcı, demokratik ve kapsayıcı olmadığını, çalışanların sorunlarına çözüm üretmediğini söyledi.

Polat, asgari ücretin çalışma hayatının önemli bir gündem maddesi olduğunu belirtti. Asgari ücret tespit komisyonunun 1970’li yıllardan kalma bir yapı olduğunu ifade eden Polat, “Bu yapıyı kabul etmiyoruz." dedi.

17 Mayıs Cuma Güncel Döviz Fiyatları 17 Mayıs Cuma Güncel Döviz Fiyatları

Polat, asgari ücretin belirlenmesinde yeni bir modelin uygulanması gerektiğini vurguladı. Polat,

“Asgari ücretin dışındaki ücretlerin de göz önünde bulundurulacağı, dört kişilik bir işçi ailesinin yaşam masraflarının karşılanacağı, ekonomik koşullara ve enflasyon verilerine uygun bir asgari ücret modeli istiyoruz. Bütün çalışanların temsil edildiği adil bir asgari ücret tespit komisyonu oluşturulmalıdır.” diye konuştu.

Polat,

”Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’ın da her platformda dile getirdiği bu adil olmayan asgari ücret tespit komisyonunun daha kapsayıcı hale gelmesini talep ediyoruz.

Polat, ayrıca ülkemizdeki vergi sisteminin de adil olmadığını savundu. Polat,

“Ücretli çalışanlar, vergi dilimlerinin düşük olması nedeniyle net ücretlerinden çok şey kaybediyorlar. Bu durum, asgari ücretin de gerçek değerini yansıtmıyor. Adil bir vergi sistemi için vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi.

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK