Aksaray'ın Hasan Dağı'nda gerçekleştirilen zirve tırmanışında meydana gelen kaza sonucu yaralanan bir kadın dağcı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri helikopterle kurtarıldı.

Dengesini kaybetti

11 kişilik dağcı ekibi, zirve tırmanışı sonrasında inişe geçerken Ezgi Yıkılmaz (30) isimli dağcı, dönüş sırasında dengesini kaybederek ayağından yaralandı.

Arama kurtarma ekibi devreye girdi

İhbar üzerine AFAD, jandarma ve UMKE'den oluşan 23 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi. Ekipten 3 kişi Yıkılmaz'ın yanında kalarak yardım sağlarken, diğer 7 kişi kendi çabalarıyla dağdan indi.

Askeri helikopter sevk edildi

Yaklaşık 3 saat sonra bölgeye ulaşan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri helikopter, Yıkılmaz ve 3 arkadaşını alarak güvenli bir bölgeye indirdi. Yaralı dağcı, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Doğada herhangi bir olumsuzluk olabiliyor

Diğer yandan Yıkılmaz'ın ekip arkadaşı, dağda bir kaza gerçekleştiğini belirterek, "Biz doğa sporları yapan birkaç arkadaş toplanıp tırmanışa çıkmıştık. Hepimiz profesyoneliz ama doğada herhangi bir olumsuzluk olabiliyor. Sağ olsunlar geldiler, yardımcı oldukları için teşekkür ederiz." dedi.

Kaynak: AA