Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, büyük bir ekonomik göçük yaşandığını söyledi. Bu göçüğün toplumun yaşam tarzına sosyal, kültürel ve psikolojik olarak olumsuz etki ettiğini, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden ahlaki ve dini değerlerine zarar verdiğini de ifade eden İlkay Şimşek,

"İktidarın yanlış ekonomi politikaları nedeniyle büyük bir göçük yaşıyoruz, işçisinden çiftçisine, esnafından emeklisine, millet topyekûn bu göçüğün altında kaldı, toplum zihinsel ve ruhsal yönden büyük bir yara alıyor, tüm değerlerimiz alt üst oluyor" dedi.

HAYAT PAHALILIĞI HER GÜN ARTIYOR

Birlikte Değişim Platformu Temsilcisi İlkay Şimşek, hayat pahalılığına dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Millet iktidarın uyguladığı ekonomi politikalarının bedelini çok ağır ödüyor. Ekmeğe zam, ulaşıma zam, akaryakıta zam, elektriğe zam, doğalgaza zam ve daha binlerce ürüne her gün zam geliyor. Bugün temel hak olan enerjiye yapılan zamlar nedeniyle kara kışı beze, çarşafa sarılarak geçirmeye çalışan insanlar var. Yapılan bu zamlar nedeniyle insanlar derin bir yoksulluğa sürüklendi, yapılan zam değil, zulme dönüştü. Yılbaşında asgari ücrete yapılan zam kepçeyle geri alındı, insanlar geçen ay aldıklarını şuanda alamıyor, ciddi manada bir geçim sıkıntısı yaşıyor ve standartların çok çok altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Fırsatçılarla mücadele devam etmeli ve fahiş fiyat uygulayanlara denetim ve  hukuki yaptırımlar devam etmelidir."

ADALET VE HUKUK HERKESE LAZIM

İlkay Şimşek, ülkedeki bu durumun ve gerçeklerin konuşulabilir ve tartışılabilir olması gerektiğini de belirterek,

"Görüyoruz ki iktidarın önerdiği ve uyguladığı sistemin ne ekonomide, ne adalette, ne de eğitim ve sağlıkta olumlu sonuçları yok. Her şey, her an değişebiliyor, ülke kanun hükmünde kararnamelerle yönetiliyor, milletin meclisi milletin menfaatine kararlar alamıyor, yüksek mahkemeler arasında anlaşmazlıklar doğuyor. Adında adalet olan iktidar partisi bundan 20 yıl önce şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi kavramlar üzerinden konuşuyordu, bugün kamu özel işbirliği ile yaptırılan yollar, köprüler veya hastanelerin sözleşmeleri açıklanmıyor, gösterilmiyor. Muhalif yazar ya da siyasetçi olduğu için tutuklanan, soruşturmaya uğrayan, gözaltına alınan yüzlerce insan var. Millet yargıda yapılacağı söylenen reformları bekliyor. Artık düzen değişikliğine ihtiyaç vardır, köklü ve devrim niteliğinde çözümlere ihtiyaç vardır, üretime, üretene ihtiyaç vardır, adalete, hukuka, şeffaflığa ihtiyacı vardır."

Kaynak: CANAN SÜRGİT