Hava sıcaklığını 42 dereceye çıkacağını belirten Vali Ünlü, herkesi orman yangınlarına karşı uyardı ve “Lütfen ormanlarda çevreci arkadaşlar dolaşıyor, ateş yakıp, sigara izmariti atanları lütfen uyaralım. Uyarılara aldırış etmezlerse beni arayın, anında gelirim ben oraya” dedi

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (9)

Türkiye Çevre Haftası Bisiklet Turu etkinliği “Hepimizin bir dünyası var” sloganı ile 3,6 km’lik parkur yaklaşık 70 bisikletlinin katılımıyla Natur Park’tan başlayıp, Keçiliköy Mezarlığında sona erdi.
Gerçekleştirilen etkinliğe Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Vali yardımcıları Mevlüt Özmen ve Mustafa Yıldız, İl Gençlik Spor Müdürü Yunus Öztürk, Manisa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Faik Gürocak ile müdür yardımcılar Hülya Öncü ve şube müdürleri ile müdürlük personeli ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Manisa Kybele Bisikletli Kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

O mahallede 2 bin kişilik aşure dağıtıldı! Mahalle seferber oldu O mahallede 2 bin kişilik aşure dağıtıldı! Mahalle seferber oldu

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (10)

Bisiklet turu 3650 metre sürdü

Natur Park önünden “Hepimizin bir dünyası var” sloganıyla start alan Bisiklet Turu, bitiş noktası olan Keçiliköy Mezarlığına kadar devam etti.
Yaklaşık 3 bin 650 metrelik parkuru tamamlayan Manisa valisi Ünlü ve diğer protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, bir süre mola verdikten sonra, Taytanlı İlhan İlkokulu Geleneksel Çocuk Oyunları İl Şampiyonu 30 öğrenci ile halat çekme ve çuval yarışı gibi eğlenceli oyunlarla yorgunluk attılar. Halat çekme yarışmasında öğrencilere Vali Ünlü ve İl Jandarma Komutanı Tombul’da eşlik etti. Bisiklet turuna katılanlar halay çekip yorgunluk attılar. 

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (9)

Hava sıcaklığı 42 dereceye çıkacak

Burada katılımcılara hitaben konuşma yapan Vali Ünlü birkaç gün Manisa’da mevsim normaller üstünde hava sıcaklığı yaşanacağına dikkati çekerek yangınlara karşı daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Vali Ünlü, “Bugünlerde çok daha dikkatli olalım, bugün hava çok sıcak 36-38 derece ve yarın hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşacak. Salı günü ise mevsim normalleri üzerinde 42 derece olacak. Lütfen ormanlarda çevreci arkadaşlar dolaşıyor, ateş yakıp, sigara izmariti atanları lütfen uyaralım. Uyarılara aldırış etmezlerse beni arayın, anında gelirim ben oraya. Çevreyi kirletmeyelim kirletenleri uyaralım.” Şeklinde uyarıda bulundu.

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (5)

“Çevre bize miras değil emanet” 

Çevrenin bizim en büyük hazinemiz olduğunu vurgulayan Vali Ünlü,

“Çevre bizim hazinemiz ama mirasımız değil. Geçmiş nesillerden ödünç aldığımız ve gelecek nesillere en iyi şekilde emaneti teslim etmemiz gereken kıymetli bir varlık. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu sıcakta bu anlamlı günde bisiklet turuna katıldığınız için. Amacımız burada farkındalığı arttırmak, bugün dünya bisiklet günü. 5 Haziran Dünya Çevre günü, yine dünyanın en önemli aktivisti çevrecisi Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin ölüm yıldönümü ve bu hafta boyunca yine Manisa Tarzanı ile ilgili Büyükşehir çeşitli etkinliler yapıyor. Kendisini rahmet ve minnetle anmış olalım.” Dedi.

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (2)

“Manisa’mız çok güzel ve sahip çıkalım”

Vali Ünlü,

“Manisa’mız çok güzel, doğası çok güzel, iklimi çok güzel, insanları çok güzel lütfen sahip çıkalım bu çevre kulüplerinin bisiklet kulüplerinin sayıları ve üyelerini de arttıralım inşallah böyle hafta sonları mümkün oldukça bu güzel etkinlikleri, bu tür güzel mekanlarda yapalım. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi


Yapılan konuşmanın ardından Bisiklet turuna katılanlar mıntıka temizliği gerçekleştirdi. Vali Ünlü ve diğer protokol üyeleri tarafından katılımcılara badem ile çam fidanı dağıtıldı.

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (12)

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (4)

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (7)

Hem Çevre Hem Bisiklet Günü (8)

Muhabir: TURGAY DUYAR