Manisa’nın büyükşehirler arasında ulaşımı en pahalı kullanan şehirlerin başında geldiğini söyleyen Başkan İksir, “ Manisa pahalılık konusunda büyükşehirler arasında ulaşımda da zirveye oynamaya devam ediyor!”dedi. 

"Artık çileye dönüşmüş durumda"

Manisa’nın en önemli sorunlarının başında ulaşımın geldiğini söyleyen Başkan İksir, Manisa'da ulaşımın yıllardır çözülmediğini kaydetti.

Manisa'nın ulaşımda da en pahalı tarifeyi kullandığını dile getiren Başkan İksir:

“Konuyu hem yaşanan aksaklıklar, hem pahalılık açısından ele alındığımızda ulaşım Manisalı hemşehrilerimiz için artık çileye dönüşmüş durumda. 30 büyükşehir belediyesini baz alarak bir inceleme yaptığımızda ulaşım ücretlerinin pahalılığı konusunda zirveye oynayan şehrimizde kartlı tam 14.50 TL, kartsız 18 TL, kartlı öğrenci 9,75 TL kartsız 12 TL şeklinde bir ücretlendirme mevcut. Bazı büyükşehir belediyelerindeki fiyatlar ise İzmir’de tam 13 TL, öğrenci 5 TL, Denizli’de tam 10,75 TL , öğrenci 6,90 TL, Bursa’da tam 12 TL, öğrenci 6 TL,  Samsun’da tam 13 TL, öğrenci 10 TL, Diyarbakır’da tam 10 TL, öğrenci 6 TL şeklinde. Diğer Büyükşehir Belediyelerini göz önüne alındığı zaman Manisalı hemşehrilerimiz maalesef ulaşımı da su gibi en pahalı tarifeden kullanıyor ” dedi 

"Öğrencilerimizi mağdur olmakta" 

Sefer sayılarında ve saatlerinde aksaklıklar olduğuna vurgu yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir,

"Hemşehrilerimizden bizlere gelen şikayetlerin başında iki otobüsün arasındaki bekleme süresi oluyor. Sürekli olarak 10 dk da bir otobüs geçiyor densede vatandaş öyle demiyor. Bir otobüsü kaçırdıkları anda diğer otobüs için en az 15 – 20 dk beklediklerini, bazı yerlerde bu sürenin yarım saati bulduğunu söylüyorlar. Öncelikle otobüs sayısındaki yetersizlik bunun baş nedenidir. İlk olarak otobüs sayısınn arttırılması gerekmektedir. Bir diğer sorun ise otobüs seferlerinin saatlerinin akşamları belirli bir saatte sona ermesi. Manisa’nın yaşayan bir şehir olması için seferlerin sabaha kadar devam etmesi gerekmektedir. Gece otogara inen bir hemşehrimiz gece ulaşım olmadığı için gideceği yere gidememektedir, aynı şekilde gece Muradiye, Karali, Güzelyurt, Keçiliköy gibi mahallelerimize ulaşım  imkansız haldedir. Yaşanan aksaklıklara bir örnek daha verecek olursak Kırmızı Elektrikli otobüslerin son seferlerinin saat:17:00 ‘da bitmesidir. Özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı otobüslerin erken saatte seferlerinin bitmesi öğrencilerimizi de mağdur etmekte” dedi.


“Ulaşımı biz çözeceğiz”

 Ulaşımda birçok sorunun olduğunu ve bunların göz ardı edildiğini söyleyen İYİ Partili İksir son olarak sözlerini şyle devam etti:

“ Ulaşımda birçok sorunumuz var. İYİ Parti olarak bu sorunları çözecek projelerimiz var. Öncelikle şehri rahatlatacak Merkez – Karaoğlanlı ve Merkez – Üniversite arası olacak şekilde hafif raylı sistem ile trafik yoğunluğunu yok edeceğiz. Ardından otobüs sayılarını ve sefer sayılarını arttırıp vatandaşımızın daha hızlı ve sorunsuz şekilde ulaşımını sağlayacağız. Gece seferleri ile 24 saat ulaşımı sağlayarak, yaşayan bir şehir yaratacağız. Ulaşım ücretlerinde özellikle öğrencilerimizi, kadın ve yaşlılarımızı mağdur etmeyecek şekilde düzenleme yapacağız. Akıllı durak sayısını arttırıp, kışın soğukta, yazın sıcakta duraklarda bekleyen hemşehrilerimizi hava muhalefetlerinden koruyacağız. Projelerimiz hazır, bizler de hazırız. İYİ Parti olarak büyükşehir belediye başkan adayımız Opr.Dr Gürhan Özcan ile birlikte şehrimizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

Kaynak: Derya Öztürk