Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin (TKBL) 21.haftasında Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı ile Tourism X Boğaziçi Basketbol Takımının kıyasıya mücadelesi yaşandı. İstanbul’da oynanan karşılaşmada ikinci ve üçüncü çeyrekler Turgutlu Belediyespor’un üstünlüğüyle sona erdi. Son çeyrekte 61-61 berabere kalınmasının ardından oynanan uzatmada Turgutlu kadın basketbol ekibi 72-77 kazanarak sahadan galip olarak ayrıldı.

Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımımın 12’nci galibiyetini kazandığı maçta Lauren-Jenee Nneka Ebo 35 sayı, 20 ribaund ile takımın yıldızı oldu. Şule Aktaş 15 sayı, 6 ribaund, 6 asist, Nur Sezen Yavuz 13 sayı, 4 ribaund, kaptan Yağmur Öztürk 6 sayı, 4 ribaund, 8 asist; takımın yeni transferi Nur Nihan Dabakoğlu ise 4 sayı, 3 ribaund, 6 asistle takımın galibiyetine önemli katkı sağlayan oyuncular olarak isimlerini yazdırdılar.

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü İsmetihan Örücü,

“Sahada genel olarak hakimiyet kurabildiğimiz bir maç oynamış olsak da uzatmaya kalmadan bitirmeyi isterdik. Her şeye rağmen kazandık ve yuvamıza galibiyetle döndük. Mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Haftayı 2’de 2 galibiyetle kapatmayı istiyoruz”

Deplasman mücadelesinden yüzü gülerek ayrılan takımı tebrik eden Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz,

“Kadın basketbol takımımızı deplasmanda kazandıkları bu galibiyetten dolayı kutluyorum. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Cumartesi günü evimizde oynayacağımız karşılaşmayı da kazanarak haftayı 2’de 2 galibiyetle kapatmayı istiyoruz” dedi.
 

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK