İzmir Bornova Beşyol mahallesinde başladığı belirlenen orman yangını, Sarnıç mahallesinde bazı evleri yakarak Yunusemre'ye bağlı Gökçeler Mahallesine doğru İlerledi.

Tedbir amaçlı Yunusemre Kaymakamlığı tarafından Gökçeköy Mahallesinde yaşayan vatandaşlar evlerinden  tahliye edilerek güvenli bölgelere nakledildi.


Gökçeköy Mahallesine girişler Jandarma tarafindan asayiş amacıyla engellenerek geniş güvenlik önlemleri alındı.


Gökçeler Mahallesundeki bütün vatandaşlar, ve evcil hayvanlar, İlçe Jandarma komutanlığı tarafından ve Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay’ın koordinesinde ikinci bir emre kadar mahalleye bütün girişlerin kapatılmasıyla gerçekleştirildi. 


Yangına çok sayıda yangın helikopteri ve uçağı, orman bölge müdürlüğü itfaiye ve ekipleri ,İzmir ve Manisa itfaiyeleri, Muradiye ve Manisa organize Sanayi Bölgesince tedarik edilen çok sayıda tanker ve arazöz, bölgede faaliyet gösteren hafriyat firmalarının iş makinaları, çevre köylerdeki vatandaşlara ait tanker ve ilaç makinaları müdahale etti.


Yangın ekipleri ve vatandaşların yoğun müdahalesiyle İzmir Bornova beşyol Mahallesi’nde başlayan ve sarnıç Mahallesi’nde devam eden yangın, ilçemiz gökçeler köyü sınırlarında kontrol altına alındı.

Traktörün çarptığı adam öldü Traktörün çarptığı adam öldü

Kaymakamlık uyardı 


Özellikle yaz aylarında fazlasıyla meydana gelen ve çıkış sebebi genellikle insan ihmali olan bu yangınların önlenmesine dair Yunusemre Kaymakamlığınca bir duyuru yayınlandı.yayinlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:


"Öncelikle Çiftçilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı yangınlar konusunda duyarlı olmaya davet ediyor, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği konusunda önemle uyarıyoruz."

Muhabir: LEYLA DOĞAN