Amazon'un kurucusu ve eski CEO'su Jeff Bezos, bu hafta içinde Amazon'un 12 milyon hisse senedini yaklaşık 2 milyar doların üzerinde bir fiyatla elden çıkardı. Bu, Bezos'un 2021'den bu yana şirketin hisselerini satışı oldu.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, hisse satışı 7 Şubat Çarşamba ve 8 Şubat Perşembe günleri gerçekleşti. Yapılan satışlar neticesinde 2 milyar doların biraz üzerinde gelir elde edildi. Amazon, 2 Şubat tarihinde Bezos'un önümüzdeki 12 ay içinde 50 milyon Amazon hissesini satmayı planladığını duyurmuştu. Bezos, bu adımını dünyanın en zengin insanı olma yolundaki hisse senedi artışından potansiyel olarak para kazanma amacıyla attığını ifade etmişti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Bezos'un serveti bu yıl 22,6 milyar dolar artarak Cuma günü itibarıyla 199,5 milyar dolara ulaştı.

SON DAKİKA: Dışişleri Bakanı duyurdu: Dünyanın konuştuğu soykırım davasına Türkiye müdahil oluyor! SON DAKİKA: Dışişleri Bakanı duyurdu: Dünyanın konuştuğu soykırım davasına Türkiye müdahil oluyor!

Amazon'un kurucusu, 2002'ye kadar uzanan kayıtlara göre, 2020 ve 2021 yıllarında toplamda 30 milyar doların üzerinde hisse senedi satışı gerçekleştirmişti. 

Kaynak: Canan Sürgit