İzmir'de yaşayan 47 yaşındaki 2 çocuk babası Şükrü Aydoğan, hayatı bir felçle altüst olmuş bir adam, 3  yıl önce felç geçiren Aydoğan sol elinde his kaybı var, ayağına platin takılmış. Ancak Şükrü Aydoğan'ın acı hayatı bununla sınırlı değil. Şükrü Aydoğan'ın kızlarından biri epilepsi hastası ve kendisi de yüzde 70 engelli bir birey. 

Kalemlerle Hayata Tutunan Bir Babanın Acı Dolu Hikayesi (1)

Kalem satarak hayata tutunuyor

Şükrü Aydoğan sadece fiziksel olarak mücadele vermiyor aynı zamanda ekonomik açıdan da hayat mücadelesi vermekle meşgul. Şükrü Aydoğan kızlarının tedavisi ve geçim sağlamak için kalem satarak hayata tutunmaya çalışıyor. Arada bir Manisa'ya gelerek satış yapıyor. Kalem satarak elde ettiği gelirler ile kızının tedavisine katkı sağlamaya çalışıyor. 

Modern yaşamın gölgesi: Uykusuzluk Modern yaşamın gölgesi: Uykusuzluk

Kalemlerle Hayata Tutunan Bir Babanın Acı Dolu Hikayesi (3)

Tedavi masrafını karşılayamıyor

Şükrü Aydoğan'ın yaşadığı zorluklar sadece bunlarla sınırlı değil. Dizinden iğne olması gereken Şükrü Aydoğan tedavi için gerekli parayı karşılayamıyor ve devlet Şükrü Aydoğan'ın iğne tedavisini karşılamıyor. Şükrü Aydoğan bu yüzden hayırseverlerden destek bekliyor. 

Kalemlerle Hayata Tutunan Bir Babanın Acı Dolu Hikayesi (2)

Kızları için savaşıyor

Hem Manisa'da Hem İzmir'de yaptığı satışlar ile elinden geldiğince çocukların daha iyi bir yaşam sunmak için çabalayan Şükrü Aydoğan yaşadığı zorluklara rağmen umudunu asla kaybetmiyor. Manisa'ya satış için geldiği zaman Gar'da bulunan bir beyefendi Şükrü Aydoğan'ın çocuklarına harçlık vererek hem yardımcı olmak için hem de çocukları mutlu hissettirmek için elini taşın altına koyuyor. 

Kalemlerle Hayata Tutunan Bir Babanın Acı Dolu Hikayesi 5

Yaşadığı onca zorluğa rağmen Şükrü Aydoğan kızları için savaşmaya devam ediyor. Çünkü onun için ailesi ve sevgi her zorluğun üstesinden gelebilecek en güçlü silah.

Kalemlerle Hayata Tutunan Bir Babanın Acı Dolu Hikayesi 6

"Hayırseverlerden destek bekliyorum"

Hayata verdiği mücadele ve kızları için savaşan Şükrü Aydoğan;

 “3 yıl önce felç geçirdim. Sol elim hissetmiyor. Baş parmağım kesildi. Ayağımda platin var, diz kapağım tutmuyor, hissetmiyorum. Felç geçirdikten sonra unlar oldu. Sıkıntılı bir süreçte oldu. Kızım Elif epilepsi hastası. Benim gibi o da yüzde 70 engelli. Kalem türü şeyler satarak çocuklarımın geçimini sağlıyorum. İki kızım var. Ben teyzemin yanında kalıyorum. Bazen İzmir Kadifekale’de kalıyorum. İstanbul Balta Limanı Kanuni Hastanesi’nde tedavi görüyorum. Kızım Okmeydanı Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu orada tedavi görüyor. Maddi durumumuz çok zayıf. Bu kalemler satarak geçimimi ne kadar sağlayabilirsem. Ara sıra Manisa’ya geliyorum. Geliyorum Gar’da bir abi var çocuklarıma harçlık falan veriyor. Dizden iğne olacağım bir tanesi 1370 TL alıp yapamıyorum. Devlet bunu karşılamıyor. Hayırseverlerden destek bekliyorum. Bazen Tepecik Hastanesinde yatıyorum. 3 yıldır bunları satarak kızlara yardımcı olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Muhabir: ÖZGE AY