Manisa’nın Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi’nde kaderine terk edilen kanal, çöplüğe döndü. Kanal çevresinde yaşayan vatandaşlar, kanalın temizlenmemesi ve suyun kokması nedeniyle tepkilerini dile getiriyor.
Devlet Su İşlerine ait atıl durumdaki sulama kanalının kaderine terk edildiğini, uzun zamandır temizlenmediğini dile getiren çevre sakinleri, yetkililerden konuya el atmasını istedi. Sıcak havalarda kokudan ve sivri sineklerden evlerinde oturamadıklarını belirttiler. 

Çevre sakinlerinin çöplerini gelişigüzel atması ile içinden çıkılamaz bir hal alan kanaldan, plastik su şişeleri, araba tekerleği gibi birçok katı atık malzemesi çıkıyor. Havaların aşırı sıcak oluşuyla birlikte etrafa pis kokuların yayıldığı kanalın durumuna tepki gösteren vatandaşlar, çöplerin düzenli olarak temizlenmesi için yetkililere seslendi.
İnsan sağlığının tehdit altında olduğunu dile getiren vatandaşlar, "DSİ’ye ait sulama kanalı çöplüğe  dönmüş vaziyette. Suyun az ve kirli olması nedeniyle oluşan pis kokular çevreye yayılıyor. DSİ’nin düzenli olarak temizlik yapması gerekiyor. Halkımız da temizliğine dikkat etmiyor, çöplerini gelişigüzel kanala atıyorlar. Vatandaşlar bilinçlendirilmeli ve gereken temizlik yapılmalı” şeklinde konuştular.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'engellilerin sorunları ile uğraşacak tek bir bakan olacak' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'engellilerin sorunları ile uğraşacak tek bir bakan olacak'

[ilgili-haber=33252]