Köprübaşı’nın Huriler mahallesinde Salihli Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu 204.982m² tarlayı mahkemeden satılığa çıkardı.
https://www.ilan.gov.tr’de yer alan ilana göre, bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2023/55 SATIŞ sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:
1 NO'LU TAŞINMAZIN

Başkan Zeyrek Manisa'ya raylı sistem getirecek mi? Başkan Zeyrek Manisa'ya raylı sistem getirecek mi?
  • Özellikleri : Manisa İl, Köprübaşı İlçe, HURİLER Mahallesi, 0 Ada, 328 Parsel, Taşınmaz tapu kaydına göre 204.982,00 m2 yüzölçümlü Tarla vasfındadır. Bilirkişi raporuna göre taşınmaz; Toprak yapısı itibariyle kumlu killi tın yapıda, taşlı çakıllı, humusça orta, alkalilik ve drenaj problemi olmayan, su tutma kapasitesi ve geçirgenliği orta, topografik olarak ortalama % 21 eğimli, Arazi Kullanım Kabiliyet Sınıflandırmasına (AKK) IV. sınıf tarım arazisi, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’nun 3. maddesi (e) bendine göre mutlak tarım arazisidir ve ortalama deniz seviyesinden 979 metre yükseklikte bulunmaktadır. Arazinin bulunduğu bölgenin yıllık yağış ortalaması 500 mm üstünde olup Akdeniz iklimi etkisi altındadır. Taşınmaz tarımsal mekanizasyona halihazırda uygun değildir. Taşınmaz sulama sahası içerisinde yer almadığından ve özel sulama imkanı bulunmadığından dolayı kuru tarım arazisi olarak değerlendirilmiştir. Taşınmazın farklı bölgelerinde yaklaşık olarak 20 dekarlık kısmında tarımsal faaliyet yapıldığı görülmüştür. Geri kalan alanda ise ekonomik değeri olmayan çoğunlukla çalı formunda palamut ağaçları ile kaplı durumda olduğu tespit edilmiştir. Belirtilen özelliklerden dolayı tarımsal faaliyetlere uygunluk durumu orta olan tarım arazisi olarak değerlendirilmiştir. Taşınmazın kuzey ve batı cephesinde stabilize yol, diğer cephelerinde ise orman arazisi ve tarım arazileri bulunmaktadır. Parselin kadastral yolu mevcuttur. Taşınmaza ulaşım özel araçla mümkündür. Huriler mahalle merkezine özel araç ile 4 km metre mesafede ve kuzeyinde, Köprübaşı ilçe merkezine 20 km mesafede ve kuzeyinde bulunmaktadır.
  • Adresi : Huriler Mah. Salihli / MANİSA
  • Yüzölçümü : 204.982,00 m2
  • İmar Durumu :Belediye yazı cevabına göre; Huriler mahallesi 328 parsel, imar planımızın dışında mücavir alan sınırlarımızın içerisinde kalmakta olup, herhangi bir yapı ruhsatı veya yapı kullanım izin belgesi bulunmamaktadır.
  • Kıymeti : 8.199.280,00 TL KDV Oranı : %10
  • Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydındaki gibidir.
  • Artırma Bilgileri
  • 1.Artırma    Başlangıç Tarih ve Saati : 25/04/2024 - 11:00
  • Bitiş Tarih ve Saati : 02/05/2024 - 11:00
  • 2.Artırma    Başlangıç Tarih ve Saati : 29/05/2024 - 11:00
  • Bitiş Tarih ve Saati : 05/06/2024 - 11:00
     
Kaynak: Haber Merkezi