Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolasıyla uyarılarda bulundu. Hayvanların iller arası sevklerinde veteriner sağlık raporunun önemine dikkat çekilen uyarıda, 

“Kurbanlık hayvan refahı için yetiştiricileri ve hayvan keseceklerin düzenlemelere uymaları gerekli ve önemlidir. Kurbanlık hayvanların veri tabanlarında kayıtlı olmasına ve kulak küpelerinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Hayvanların iller arası sevklerinde mutlaka veteriner sağlık raporu bulundurulmalıdır.” denildi.

Turgutlu'da vatandaşlara aşure ikram edildi Turgutlu'da vatandaşlara aşure ikram edildi

Kurallara Uymayan Yetiştiricilere Satış Izini Verilemeyecek (1)

Büyükbaş hayvanlar için pasaport küçükbaş hayvanlar için ise nakil belgesi zorunlu olduğu bildirilen acıkmada şartlara uymayan yetiştiricilerin hayvan satışına izin verilmeyeceği bildirildi.

Kurallara Uymayan Yetiştiricilere Satış Izini Verilemeyecek (5)

“İdari para cezası uygulanacağı unutulmamalıdır”

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada nakil işlemlerinde değildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

“Nakil araçlarına kapasitesinden fazla hayvan yüklenmemeli araçlarda yeterli havalandırma sağlanmalıdır. Yolculuk süresince hayvanların yem ve su ihtiyaçları karşılanmalı hayvanlar uygun aralıklarla dinlendirilmelidir. Hayvan nakillerinde kullanılan araçlar nakil öncesinde ve nakil sonrasında mutlaka temizlenip dezenfekte edilmelidir. Bu kurallara uymayan yetiştiricilerimize, kesim yerlerine ve araç sahiplerine idari para cezası uygulanacağı unutulmamalıdır.”

Kurallara Uymayan Yetiştiricilere Satış Izini Verilemeyecek (6)

Muhabir: RESULENUR KANTAR