Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ önceki gün malvarlığını açıklamış ardından Cengiz Ergün’e de bir çağrıda bulunarak niye malvarlığını açıklamadığını sormuştu. 

Cengiz Ergün’den bir yanıt gelmemesi üzerine Özdağ’dan bir açıklamada daha bulundu. Özdağ, Cengiz Ergün’ün kendisini muhatap almadığını dile getirerek,  

“Bu şehri  dürüstçe yönet diye, halkın oyunu verdiği ve güvendiği Cengiz Ergün beyefendi, diyelim ki beni muhatap almak istemiyor, peki Manisalıları niye umursamıyor. Hem oylarına talip hem de Manisa halkını umursamıyor. Bu ne küstahça bir tavır böyle. Siz belediye başkanı mısınız yoksa Ali kıran baş kesen mi?” dedi. 

“ALNIMA HİÇ KARA LEKE SÜRMEDİM” 

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok’a da malvarlığı üzerinden göndermelerde bulunan Özdağ, alnına kara leke sürmediğini söyledi. 

Belediye’nin hiçbir imkânından faydalanmadığını vurgulayan Özdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sadece belediye başkanlığı maaşımla ve ailemden kalan miraslarla bu kadar mal varlığının sahibi oldum’ diyor olmalı diyeceğim ama Ankara ‘daki malum aday bile yalandan da olsa kocaman bir liste malvarlığı açıkladı, sen de bu bile yok ne iş.”


“SONRASINDA EDİNDİKLERİNİ DE BU HALKIN BİLMEYE HAKKI VAR”

Cengiz Ergün’ün sonradan edindiği mal varlıklarının olduğunu iddia eden Özdağ, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

“Sayın başkanın zaten aileden dolayı çok zengin olduğunu ve Kocaman bir Mahalle olan Uncubozköy Mahallesi’nin,  neredeyse yarısının sahibi olduğunu da biliyoruz. Doğru, aileden kalan miraslarda var ama. Sonrasında edindiklerini de bu halkın bilmeye hakkı var. Bu halktan yine oy isteyemeye soyunmuş isen; halkın bu şehirde  veya başka şehirlerde ne kadar daha mal varlığı edindiğini, nasıl edindiğini bilmesi en doğal hakkı. Mal varlığını neden açıklamıyorsun sayın başkan? Ya da en azından; mal varlığını neden açıklamadığının bilgisini vermelisin. Mesela sen de birileri gibi” mülk Allah’ındır falan mı demek istiyorsun ya da Paşa keyfim böyle istedi, o nedenle açıklamıyorum” mu diyorsun. Veya ‘benim mal varlığımdan kime ne.  İster açıklarım, ister açıklamam’ mı demek istiyorsun. Hele bir konuş da bilelim.”

Başkan Zeyrek’e Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Filizkan’dan ziyaret Başkan Zeyrek’e Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Filizkan’dan ziyaret


“BAKALIM SEN DE BİRİLERİ GİBİ HARUN MUSUN YOKSA KARUN MU?”

Öte yandan Cengiz Ergün’ün birinci derece yakınlarının da mal varlıklarını açıklaması gerektiğini kaydeden Özdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sadece malvarlığını açıklamak da yetmez. Senin ve birinci derece akrabalarının sahip olduğu tüm menkul ve gayrimenkul malvarlığının edinme kaynağı, değeri ve bugünkü değeri ile bunlar için devlete ödenen vergi miktarlarının da açıklanması gerekir. Yoksa mesela benim bir evim var bir milyon ama senin de evin var 50 milyon. Bunlar için ne vergi verdiğini halkımız öğrensin ki kıyaslamayı da ona göre yapsın. Bakalım sen de birileri gibi Harun musun Yoksa Karun mu?”

Muhabir: RESULENUR KANTAR