Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin üyeleri seçimlerden sonra içlerine kapandıklarını söyledi. Bu üzücü olaylar hakkında konuşan bir çok engelli vatandaş, yıllardır bütün etkinliklere, pikniğe, tiyatroya, sinemaya, eğlencelere Şehzadeler Belediyesi’nin tahsis etimiş olduğu araçlarla gidip geldiklerini dile getirdi fakat yerel seçimlerden sonra bu araçların onlara kullandırılmadığını ifade etti.

Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi

“Lütfen bize yardımcı olun”

Yetkililere seslenen engelli vatandaş,

"Hayırsever işinsanı, siyasetçi Ali Uçak bize araçlara uygun engelli asansörü aparatı bağışladı, şimdi 2'nci el de olsa bir panelvan araca ihtiyacımız var, lütfen bize yardımcı olun ve bizi özgürlüğümüze kavuşturun” diye konuştu.

Manisa Engelliler Derneği Üyeleri Yardım Bekliyor (1)

 “Allah razı olsun sesimizi duyanımız çok”

“Bu davranışı sergileyenlerle polemiğe girmeye vaktimiz yok ve karakterimiz de uygun değildir” diye konuşan Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız,

"Yıllar önce tüm şehir halkı, kamuoyu, hayırseverler, valilik, belediye yöneticileri ve milletvekillerimizin de desteği ile uluslararası fonlardan yararlanarak elde ettiğimiz ve bizim yıllardır elimiz, kolumuz olan, kırık kanadımızı tamir edip özgürleşmemizi sağlayan, üyelerimize, ihtiyaç sahiplerimize tekerlekli sandalyeden medikal cihazlara, hasta yatağından ilaçlara, giyimden gıdaya, her türlü ihtiyacını ilettiğimiz, kapısına kadar gidip emanetlerimizi bıraktığımız, dağların öbür yüzünü görmemizi sağlayan, bizi her türlü sosyal alana taşıyan, bizim eksiğimizi kapatan, özgürlüğümüzü geri veren asansörlü engelli aracımızı kimsenin bizden almaya hiç bir hukuksal hakkı ve dayanağı yoktur, zaten vicdanı da yoktur. Manisa kamuoyu bunu bize revâ görenlerden elbet hesap soracaktır. Ama bizim bu zihniyetle uğraşıp, bu davranışı sergileyenlerle polemiğe girmeye vaktimiz yok ve karakterimiz de uygun değildir. Biz Allah’ımızın bize sunduğu nimetleri O'ndan ve hayırsever kullarından isteyeceğiz. Bugüne kadar hep yanımızda olan, varla yoku kavuşturan, bize hizmet binamızdan akülü aracımıza, tekerlekli sandalyemizden ilaçlarımıza kadar destek veren, bizi gerektiğinde en iyi hastanelerde, en iyi doktorlara ameliyat ettiren hayırsever iş insanlarımıza sesimizi duyuracağız. Allah razı olsun sesimizi duyanımız çok, hayırsever iş insanı, siyasetçi Ali Uçak bize araçlara uygun engelli asansörü aparatı bağışladı, şimdi panelvan bir araca ihtiyacımız var, bu araç 2'nci el olsa da olur, bizim o aracın bakımını yapacak, boyayacak, asansörünü takacak hayırsever ustalarımız da var. Biz yine Devlet büyüklerimizle, hayırseverlerimizle, halkımızla bir ve beraber olup özgürlüğümüze kavuşacağımız aydınlık günü bekliyoruz, Allah bu duamızı kabul edeceklerden razı olsun, yar ve yardımcıları olsun” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ÖZGE AY