MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay hastaneye  kaldırıldı MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

Yetiştirilen kirazıyla da adından söz ettiren Akhisar’ın Arabacıbözköy  mahallesinde hasat başladı. Bölgede incelemelerde bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, üreticilerin istek ve taleplerini dinledi.

Satış aşamasındaki yürütülen çalışmalarımda inceleyen Öztürk, bölge kirazının aroması, kalitesi ve kalibresiyle öne çıktığını belirti.

Manisa, Kiraz Üretiminde Ikinci (6)

Manisa ikinci sırada

Manisa’nın kiraz üretiminde 2’inci sırada olduğunu ifade eden İl Müdürü Öztürk, 
 “2023 TÜİK verilerine göre, İlimizde kiraz üretimi 91.093 dekar alanda yapılmaktadır. 3.103.255 adet ağaçtan toplam 44.809 ton üretim gerçekleştirilmiştir. Ağaç başı verim ortalaması 19 kg’dır. İlimiz kiraz üretim alanında ülke genelinde 2. sırada yer almaktadır. İlimizin tüm ilçelerinde kiraz yetiştiriciliği yapılmaktadır. “ifadeleride bulundu.    

Manisa, Kiraz Üretiminde Ikinci (4)

Kirazın, bölgede zeytine alternatif ürün olduğunu vurgulayan Öztürk, 

“Akhisar özelinde ise 2.500 dekarlık arazide kiraz yetiştiriciliği gerçekleştiriliyor. 2023 yılında 68.100 kiraz ağacından yaklaşık 1.000 ton ürün elde edilmiştir. Kiraz bölgede tütün ve zeytine alternatif bir ürün olarak ta öne çıkıyor. Arabacıbözköy’deki kiraz, aroması ve kalitesi ile de farklı. Üreticilerimiz için bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyorum.” diye konuştu.

Manisa, Kiraz Üretiminde Ikinci (5)

Manisa, Kiraz Üretiminde Ikinci (3)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK