Sarınasuhlar Köyü mezarlığının hemen üst tarafında bulunan tarihi mezarlık, iç içe bulunan iki yuvarlak biçimde örülmüş taş duvarlardan oluşuyor.

Osmanlı Döneminden kaldığı tahmin edilen iç içe iki mezarlık, gerekli özenin gösterilmemesiyle zamanla tahrip oldu. Geçtiğimiz aylarda ise iç mezarlıkta, henüz kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce kazıldı. Kazılan çukurlardan birinin derinliği ise neredeyse 1 metreyi buldu.

Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (3)

Sarınasuhlar Köyü sakinleri ile bir araya gelen Yazı İşleri Müdürümüz Pervin İnce, haberi siz okuyucularımız için derledi.

Osmanlı mezarında altın olmaz

Osmanlı Döneminden olduğu söylenen ve köy halkı tarafından ‘Dede Mezarı’ olarak tabir edilen mezarlığın, kazılmasını istemeyen mahalleli, bu mezarlarda altın ve değerli eşyanın olmayacağını, altın gibi değerli eşyaların Roma mezarlarında olacağını ifade etti. Bu yüzden de tarihi mezarlığın kazılıp tahrip edilmemesini de dile getirdiler.

Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (5)

Mahallede yaşayan Mehmet Arpa (82), mezarlara zarar verilmemesi konusunda definecilere serzenişte bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Gördüğü her mezarı kazıyorlar, burada altın olmayacağını bilmiyorlar mı? Osmanlı mezarında altın olmaz. İlk kazılmış kuyuya bir hayvan düşse zor çıkar. Yazıktır günahtır ya!”

Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (12)

Bir çukur daha kazıldı

Son olarak tarihi mezarlıkta yeni kazılmış bir çukura daha rastlandı.

Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (4)Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (2)Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (1)Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (11)Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (9)Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (10)Manisa Sarınasuhlar'daki Osmanlı'dan Kalma Mezarlık Definecilerin Hedefinde (7)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK