Başkan adaylarından, Manisa için vaatlerini açıklanması ve  seçim çalışmalarını yapması beklenirken bir anda siyasi arenada tansiyon yükseldi ve kara siyaset döndü. Manisa’da siyaset, “kara siyasete nasıl döndü? Manisa’da siyasiler arasında neler yaşandı? Siyasette nezaket nereye kayboldu?” soruları akıllara geldi.

Manisa'da öğretmenlere ekonomik durumları soruldu Manisa'da öğretmenlere ekonomik durumları soruldu

Manisa büyükşehir belediye başkan adayları arasında bir anda sertleşen siyasette neler yaşandı?

“Kayıp başkan bulundu”

MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Adayı Cengiz Ergün halktan uzak bir başkanlık yaptı. Seçim çalışmalarında halkın içine çıkmasına gönderme olarak, ‘kayıp başkan bulundu’ el ilanları elektrik direklerine yapıştırıldı.

Ergün, Cumhur İttifakında ne yaşandı da AK Parti’yi seçim afişlerinden çıkardı. Bir anda Cengiz Ergün’ün afişlerinde AK Partiyi çıkartınca Manisa’da Cumhur İttifakında çatırdama mı yaşandı? soruları akıllara geldi.

Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban’ın afişlerinin üzerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cengiz Ergün’ün afişleri yapıştırıldı.

Siyasette nezaket nerede?

Nevruz kortejinde nezaketsiz ve siyasettin kara halini gördük. Kortej yürüyüşünde MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner dirsek atarak CHP İl Başkanı İlksen Özalper’i kortejin dışına atmaya çalıştı. Siyasette fiziksel müdahaleler de yaşandı.

Manisa siyasetinde tehditte gördük

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan’ın pankartlarına saldırı düzenlenip parçalandı. Ayrıca gece saatlerinde de evine tehdit mektupları bırakıldı.

Seçim afişlerine saldırılar

Cengiz Ergün, Ferdi Zeyrek’in pankartlarını toplatıp kendi pankartlarına astırdı.  Zeyrek’in pankartları yırtıldı, raketlerine saldırılar düzenlendi ve karalama adına binlerce broşür dağıtıldı. 

Gelecek ve Saadet Grubu Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ’ın raketleri toplatıldı.

Belediye çalışanlarına işten çıkartılma korkusu salındı. Oy kullanmaların da baskı uygulanacağına dair dedikodular yayıldı.

Partilerden istifalar yaşandı, istifa edenlerinden çoğunluğu herhangi partiyi desteklemezken Manisa’da belli olmayan siyaset ortamı oluştu.

İyi Parti’den istifa eden Kürşat Mithat Özkan, Semih Balaban’a destek verdi. “Ne akan, ne kokan, Yunusemre’de Semih Balaban” diyen Özkan’ın balabanı desteklemesi en dikkat çeken hamle oldu.

CHP seçime giremedi

Manisa siyasetinde en dikkat çeken olaylardan biriside CHP’nin Saruhanlıda seçime girememesi oldu. Ülke gündeminde de yer alan olayda CHP Saruhanlı ilçe başkanının listeyi geç teslim etmesinden dolayı ilçe seçim kurulu listeyi kabul etmedi. CHP kanadından ise listeyi zamanında teslim edildiği ancak elektrik kesintisinden dolayı sisteme giremediği iddia edildi. CHP Saruhanlıda saadet partisini destekledi.

Muhabir: RESULENUR KANTAR