Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (Manisa SMMM Odası) Manisa genelinde 1050 üyesi ile birlikte 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası'nı çeşitli etkinlikler ile kutluyor. 

Manisa SMMM Odası Muhasebe Haftasını kutluyor

Muhasabe Haftası kapsamında Manisa SMMM Odası tarafından ilk olarak Giritligil Hotel’de üyelerin katılımıyla gerçekleşen bir yemek programı düzenlendi. Programıın devamında Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene, Manisa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Koç, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Günseli Tufan, Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Buket İnce gibi önemli isimlerin katılımıyla, muhasebe ve mali müşavirlik alanındaki önemli isimler bir araya geldi. 

Manisa SMMM Odası Muhasebe Haftasını kutluyor-1

Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Hasacar Muhasebe Haftası etkinliklerinde bir konuşma geçekleştirdi. 

Manisa SMMM Odası Muhasebe Haftasını kutluyor-2

"MESLEĞİMİZİN VE CUMHURİYETİMİZİN BİRLİKTE YÜRÜTTÜĞÜ BU YOLCULUĞU KUTLAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ"

Manisa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Uğur Hasacar yaptığı konuşmada;

“Biz Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler olarak 100 yıldır Cumhuriyetimizle 35 yıldır mesleğimizle kıvanç duyuyoruz. Mesleğimizi toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisi ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla 1-7 Mart Muhasebe Haftamızda mesleğimizin ve Cumhuriyetimizin birlikte yürüttüğü bu yolculuğu kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 1989 yılında 3568 sayılı yasa ile başlayan bu yolculuk bugün 125 Mali Müşavir, 5 bin Yeminli Mali Müşavir, 18 bin stajer ve 85 meslek odası ile güçlü ve kurumsal kimliğine kavuşmuş bir yapıya ulaşmıştır. Bizler üreten canlı, dinamik bir Türkiye için çalışmaktayız. Memleketin her köşesinde kaliteli hizmet sunan bir meslek oluşturduk. Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere bugün 20’nin üzerinde kurum ve kuruluşa veri ve beyannamelerin akışı bizler tarafından sağlanıyor.  Yaşadığımız coğrafyada ve dünyamızda bugün sadece ekonomik alanda değil çevresel alanda da geleceğimizi bekleyen küresel ısınma, karbon emisyon, artan nüfus gibi faktörlerinde etkisiyle sürdürülebilirlik kavramı her geçen gün önem kazanırken mali müşavirler bu dönüşümde de üzerlerine düşen sorumluluk ile yol gösterici rolüne devam edecek. bugün her ne koşulda olursa olsun mesleğimizi ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak ve torunlarımıza yaşanabilir, bağımsız ve güçlü bir Türkiye bırakabilmek adına çalışmaya, üretmeye, güç katmaya devam edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyorum” dedi.

Manisa SMMM Odası Muhasebe Haftasını kutluyor-4Manisa SMMM Odası Muhasebe Haftasını kutluyor-5

Kaynak: ÖZGE AY