Manisa'da Mimar Sinan'ın vefatının 436. yıldönümünde anıldı Manisa'da Mimar Sinan'ın vefatının 436. yıldönümünde anıldı

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü konu uzmanı personeller tarafından verilen eğitimlere, İl Müdürlüğü, Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan toplam 70 kurum personeli katılım sağladı.

Eğitimler, 13-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında 14 kişiden oluşan 5’erli gruplar halinde gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerde katılımcılara; temel ilk yardım, olay yeri ve hasta değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, yaralanmalar, yanık-donuk, sıcak çarpması, kırık-çıkık, burkulma, boğulmalar, hayvan ısırıkları, zehirlenmeler, taşıma teknikleri konularında eğitim aldılar. 

Eğitime katılım sağlayan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Başımıza gelebilecek her türlü olumsuz durum karşısında panik yaşamadan nasıl davranacağımızı bilmek şüphesiz bizi bir adım öne taşıyacaktır.Etrafımızda aniden gerçekleşen olaylar karşısında kayıtsız kalmak yerine doğru müdahalelerle belki hayat kurtarıyor olacağız belki de olası tehlikeleri en aza indireceğiz. Bunun için ilk yardımı önemsiyor ve belli aralıklarla eğitimler gerçekleştiriyoruz”dedi.


Eğitim sonunda yapılacak sınav sonrasında başarılı olan personellere İlk Yardım Sertifikası verildi.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK