Valilikten yapılan açıklamada oluşabilecek ani sel, su baskını, dolu yağışı ve fırtınaya karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Manisa'da Yerel Kuvvetli Sağanak ve Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat! Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğleden sonra Manisa İl Merkezi ve çevresi ile kuzey ve doğu kesimlerinde (Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Saruhanlı, Selendi) yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Yerel kuvvetli yağışlarla birlikte yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına nedeniyle oluşması muhtemel (Sel, su baskını, yerel yıldırım ve dolu, yağış anında ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yunusemre’de Her Kadın Güzeldir Projesi devam ediyor Yunusemre’de Her Kadın Güzeldir Projesi devam ediyor

Öte yandan geçtiğimiz haftalarda etkili Manisa’de etkili olan sağanak yağış ilçelerde dolu yağışı olarak etkili olmuştu. Dolu yağışı tarım arazilerinde zarara neden olurken yağış  sonrasında yetkililer tarım arazilerinde hastalık uyarısında bulunmuştu.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK