Manisa’da Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen, Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay katıldı.

BU HAFTA GÜZEL ETKİNLİKLER YAPILDI

Etkinlikte konuşan Vali Enver Ünlü, 4-10 Mayıs tarihleri arasında Trafik Haftası’nın kutlandığını söyledi. Vali Ünlü,

“Bu hafta düzenlenen etkinliklerde trafikte kurallara karşı duyarlılığın, farkındalığın artırılması amacıyla emniyet ve Jandarma teşkilatı, trafik personellerimiz özellikle bu hafta boyunca şehrimizin farklı farklı kesimlerinde ve bölgelerinde bu farkındalığı oluşturmak amacıyla güzel etkinlikler yapıyorlar” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN YANINDA VELİLERİMİZİN DE BİLGİ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ”

Vali Ünlü,

“Trafikte duyarlılığı artırmak, trafik kurallarına uymayanları uyarmak ve sadece bu işin polisiye tedbirlerle yapılan, siz ne kadar mevzuat yaparsanız yapın bu kurallara, mevzuatlara uyan bireyler yetiştirmezseniz bunlar ne yazık ki kâğıt üzerinde kalıyor. Yılın tamamında trafik polislerimiz okullarda öğrencilerin trafik kurallarına uymaları noktasında çalışmalar yapıyor. Ambulans gibi araçlara geçiş üstünlüğü sağlama noktasında eğitim çalışmaları yapıyoruz. Çocuklarımızın yanında velilerimizin de bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Çocuklarımız kırmızı düdüklerle ebeveynleri uyarıyor, kurallara uymayan büyükleri uyarıyor” diye konuştu.

“ONLARCA CANIMIZ GİTTİ”

Ramazan Bayramı’nda yaşanan trafik facialarını hatırlatan Vali Ünlü,  konuşmasının devamında,

“Ramazan Bayramında acı manzaralarla karşılaştık. Onlarca canımız gitti. Yüzlerce yaralımız var. Maddi hasarlı yüzlerce kazalarımız var. Onlar canlar geri gelmez. Bunların önüne geçmek adına trafikte saygılı, kuralları bilen, bunlara harfiyen uyan sürücüler yetiştirmemiz lazım. Çocuk yaşlardan itibaren çocuklarımızı yetiştirerek bunu başarabileceğimizi düşünüyorum. Herkesin üzerine büyük görevler düşüyor. Ama öncelikle sürücülerimizin kurallara saygılı olmalarınızı istiyoruz. Bu kurallar çok acı tecrübeler sonucunda ortaya çıkan kurallardır. Bu kurallara sürüş esnasında her zaman uymalıyız” ifadelerini kullandı.

“DAHA FAZLA CANLARIMIZIN YANMASINI İSTEMİYORUZ”

Trafikte insan faktörüne dikkat çeken Vali Ünlü, konuşmasının devamında, “

Trafikte ne kadar önlem alırsanız alın sonuçta insan faktörü işin içerisine girdiği zaman hata yapmamak mümkün değil. Ama bizim amacımız bu hataları minimize etmek. Daha fazla canlarımızın yanmasını istemiyoruz. Ocaklar sönmesin, bu bizi çok üzüyor. Bunları önlemek amacıyla İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde başlatılan trafik farkındalığı ve toplumsal seferberliğe herkesin destek vermesini istiyor, herkesin bu kurallara uymasını bekliyoruz. 5 dakika geç gidelim ama geç olsun da güç olmasın. Geç gidelim ama sağlıkla güvenle gidelim. Üzüntüye sebep vermeyelim. Mutlu bir anı acıya dönüştürmeyelim. 365 gün güvenli sürüş, kurallara uyan bir döneme geçeriz inşallah ” ifadelerine yer verdi.

Manisa Valisi Ünlü, Trafik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Konuştu (2)

Manisa'da hava bugün bulutlu Manisa'da hava bugün bulutlu

Duyarlılık ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılıyor

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda konuşan Vali Ünlü,

“Bu hafta trafik haftası 4-10 mayıs trafik haftası olarak kutlanıyor. Bu hafta boyunca yapılan etkinliklerde trafikte kurallara karşı duyarlılık, kurallara uyma noktasında bir toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın arttırılması amacıyla Emniyet ve Jandarma Teşkilatı mensuplarımız ve trafik personelimiz bu hafta boyunca şehrimizin farklı farklı bölgelerinde farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği yapıyorlar” dedi.

Manisa Valisi Ünlü, Trafik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Konuştu (3)

Muhabir: RESULENUR KANTAR