Manisa'nı köklü üniversitelerinden biri olan Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafındangerçekleşen sempozyumda adli vakalar ve acil tıp durumları ele alındı. 

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (12)

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nden düzenlenen programda  Adli Vakalar Sempozyumu Başkanı Ceyda Birlikdoğan; gerçekleştirilen sempozyumda adli vakalarla ilgili farklı bakış açılarının ele alındığını söyledi.

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (10)

Tıp Fakültesinde öğrenci kulüpleri tarafından böyle bir sempozyumun düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayça Tan, sempozyumun hayırlı olmasını diledi.

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (13)

Adli tıp uzmanlarının otopsi yaptıklarını, canlı insanlarla ilgilendiklerini ifade eden Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Volkan Zeybek; Adli tıbbın özellikle son 20 yılda önemli bir konu haline geldiğini kaydetti.

Başkan Zeyrek’ten 19 Mayıs Mesajı Başkan Zeyrek’ten 19 Mayıs Mesajı

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (2)

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Adnan Bilge, acil tıbbın, adli vakayla birlikte günümüzde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (1)

Bilge, acil hastaları tirajlara göre ayırdıklarını bu tirajların acil durumuna göre kırmızı, sarı, yeşil olarak ayrıldığını söyledi. Türkiye’de geçen yıl acil servislere 160 milyon başvurunun olduğuna dikkat çekti, 30 milyon kişinin ise birden fazla gittiğini belirtti. Bilge, acil servislere 160 milyon kişi giderken, polikliniklere ise giderlerin ise 400-450 milyon kişi olduğunu açıkladı.

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (5)

Dr. Adnan Bilge;

 “Hastanın hava yolunun açıklığını sağlamak ve korumak, solunumunu sağlamak ve kanama kontrolü ile şokla mücadele travmanın ABC’sidir. 1-45 yaş insan grubundaki insanlarda en fazla ölüm travmadan meydana gelmiştir. Adli vakalarda travmanın bütün özellikleri ele alınmalıdır. Hayatı tehdit eden durumları ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu.

Manisa'da Adli Vakalar Sempozyumu Gerçekleştirildi (8)

Muhabir: RESULENUR KANTAR