Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Manisa’da faaliyet gösteren bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılarına yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitim Toplantısı’nın ikincisi Akhisar İlçesinde düzenlendi. Toplantıya Akhisar, Kırkağaç, Soma, Gölmarmara, Gördes ve Demirci İlçesinde faaliyet gösteren  Bitki Koruma Ürünleri Bayi/Toptancısı ile İlçe Müdürlüklerinde denetimde görevli Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Görevlileri katıldı.
Bayi ve Toptancıların taşıması gereken asgari fiziksel şartların anlatıldığı toplantıda, yürürlükteki mevzuatlar, bitki koruma ürünleri numune alımı, bayi ve toptancıların sorumlulukları, Bitki Koruma Ürünleri Stok Takip Sistemi, BKÜ Veri Tabanının tanıtımı ve doğru kullanımı yönelik konularda da bilgilendirme yapıldı. 

Manisa’da ‘Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi’ Toplantısı Yapıldı (3)

Biyolojik mücadeleye de değinildi

Ayrıca toplantıda Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, 2024 yılında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce dahil edildiği Bağda Kalıntı Eylem Planı kapsamında temiz üzüm ve kalıntısız asma yaprağı elde etmek için dikkat edilmesi gerekenlere değinildi. Öte yandan  biyolojik ve biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çekildi.

Manisa 3. sırada

Toplantının açılışında konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa’nın ülkemiz genelinde Bitki Koruma Ürünleri Bayi sayısı bakımında 3. sırada yer aldığını ifade etti.

Manisa’da ‘Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi’ Toplantısı Yapıldı (1)
Sahada karşılaşılan sorunların değinen Öztürk, 

“Tarımsal üretimin en önemli paydaşlarından biri olan BKÜ Bayilerinin mevzuat kapsamında uyması gereken hususlar sahada karşılaştıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerilerini değerlendirmek adına bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bitki koruma ürünlerinin kullanımının, izlenmesinin ve kontrolünün önemi gün geçtikçe artmaktadır. Tarımsal ürünlerde pestisit kalıntısı miktarlarının azaltılması, kalıntı miktarlarının yasal sınırlar içerisinde tutulması, tüketicilerimizin sağlıklı gıdalara ulaşarak sağlıklarının korunması, sağlıklı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Turgutlu'da vatandaşlara aşure ikram edildi Turgutlu'da vatandaşlara aşure ikram edildi
Muhabir: DERYA ÖZTÜRK