Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, hayvanların hastalıklardan korunması ve vatandaşların sağlıklı gıda tüketebilmeleri adına kurban bayramı bitinceye kadar denetimleri aralıksız sürdüreceklerini ifade etti. İncelemelere, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Özcanoğlu, Şehzadeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Çınar Aydoğan, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap katıldı. 

İncelemeler devam ediyor

Metin Öztürk, yaptığı açıklamada,

“Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle İlimizde “Kurban Hizmetleri Komisyonu” toplanmış, Kurban Satış ve Kurban kesim yerlerini belirlemiştir. Komisyonca İlimizde toplam 16 Kurban Satış Yeri ve 35 adet Kurban Kesim Yeri belirlenmiş olup bu yerler İl Müdürlüğümüz Web Sitesinde ilan edilmiştir. Kurban Satış Yerlerine hayvan girişleri başlamış olup İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bizler de satış ve kesim noktalarında denetimler yaparak hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığını koruma, zoonotik hastalıklara karşı gerekli önlemleri alma noktasında hizmet vermekteyiz" dedi. 


Öztürk,

Manisalı genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti Manisalı genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti

"2023 yılında İlimizde 13bin 514 adet büyükbaş 84 bin 422 adet küçükbaş Kurbanlık hayvan kesilmiş olup 2024 yılı için İlimizde hali hazırda 14 bin 520 adet büyükbaş, 86 bin 113 adet küçükbaş Kurbanlık hayvanımız bulunmaktadır. Bunların yanı sıra diğer İllerden de İlimize kurbanlık hayvan sevkleri olmaktadır. Dolayısıyla İlimizde 2024 yılı Kurban Bayramı için kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacaktır" diye konuştu.

Öztürk, açıklamasının devamında, 

"Bakanlığımız “Tarımcebimde” ve “Türkvet” isimli mobil uygulamaları  ya da internet sitesini aktif olarak kullanıma açmış olup vatandaşlarımız bu uygulamalardan kurbanlık hayvanlarının tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerine ulaşabilmektedir.Tüm Vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 


 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK