Değerli dostlar hepinize selamlar.

Siyasette işler kızıştı, çarşıda gezerken her sokakta, müzik sesleri, sloganlar süslü kelimeler, askeri savaşa hazırlarken onlara dinletilen marşlar gibi halka ulaşıp etkilemeye çalışıyorlar.

Oysa nafile herkesin bir planı var fikride var en çok değişim siyaseti bilenlerde var iyiyi kötüyü ayırt etme düşüncesi ile hareket edenler oy vermede adam seçmede değişiklik yapabiliyorlar,bunlarda bilinçli seçmen kitlesi. Bunları etkilemek çok zor.

Bu bilinçli kitleyi anladılar ki siyasette etkili oluyorlar, biz onları nasıl etkilerin çalışması içine girdiler başkan adayları. Bu bilinçli insanlar, yönlendirme de yapabilirler dostlarına, çevrelerine bu yüzden başkanlar sahada.

Gelelim adayların durumuna ve çalışma şekillerine.

İYİ Parti Dr Gürhan Özcan yakınen tanırım kişilik olarak on numara bir insan. Çok düzgün kendi parası ile siyaset yapmaya çalışıyor, fakat partisinden, il yönetiminden ilçe yönetimlerinden gerekli desteği göremiyor ama çok istekli. Gerçek bir dava adamı.

Sanki il başkanı ona destek veriyor gibi görünüp vasat bir çalışma içinde. Hareketleri ağa lülen kırayım atasözünü hatırlattı bana. Sahada gezsin demessinler İYİ Parti aday çıkarmadı veya çıkaramadı sahada arada bir görünüyor.

İYİ Parti'nin milletvekili var Manisa'da oturmuyor arada bir uğruyor gören varmı bilmiyorum.
Hocama başarılar diliyorum.

Gelelim CHP'ye Ferdi Zeyrek kendisi mimar yeni tanıdım.
Son derece düzgün, konuştuğun zaman insana pozitif enerji veren adeta bir beyefendi.

Beden dilini okuduğumuzda güven veren bir kişilik.

Onunda genelbaşkanları arkasında olduğundan belli bir kitlesi var sahalarda koşturuyor il başkanlığı yanında son hızla çalışıyor.

İşte bu durumda birisinin çarıklarının pahalı olduğu ortaya çıkıyor kim o derseniz ..

MHP nin adayı Cengiz Ergün .
Önceki seçimler gibi değil CHP nin adayı onun kimyasını bozuyor.
Neden mi?

İşte nedenleri
1- Genç, mimar, halk benimsemiş, pozitif kişilik halkla iç içe sesiz destekçileri çok.

Ferdi beyden ayrı üçer beşer kişiler olarak telefonla, ev ziyareti, komşuları ikna etme,çalışması daha önce CHP ye oy vermemiş apartman ve evlerden oy almak için bağımsız ve sessiz çalışanı var.

2-meslek odaları derneklerde müthiş karşılık buluyor.

3-diğer partilere daha önce oy vermiş şimdi bazı nedenlerle partilerinden kopmuş koparılmış küstürülmüş insanlar Ferdi beye oy verecek büyük kitle.

Bunu gören ve tehlikeyi sezen Cengiz bey çarık eskitmeye başladı hergün sahada Manisa'ya inşaata çevirdi akıllıca kurnazca hareket ediyor caddeleri seri şekilde asfaltlıyor ve sarı çizgisini çekip bitiriyor.

Ama sormazlarmı üç dönemdir nerdeydin halk soruyor artık sorguluyor.
Oda bunu bildiğinden erkenden sahada seçime kadar çok çarık eskitir.
Ama o aristokrat kişi halkın üstünde. Belediyenin bütün nimetleri emrinde olduğundan her tarafa yetişiyor.

İleriki günlerde kankası İYİ Parti il başkanı Zafer İksir vastasıyla  İYİ Parti adayı çok oy alsın, rahat çalışsın diye istişare yaparmı bilmem. Belkide planları vardır Zafer bey Cengiz beyi Cengiz beyde onu çok sever.

Dün kuyumcular caddesinde Tarzan anıtının orada biraz izledim, çokta rahat değil sanki halk başkan vakit tamam dercesine ilgi vardı.

Yanında kendi amirleri ve birkaç partili kişi.

Eski kalabalıklar yok.
Devasa belediye bütçesi ve imkanı ile üzülerek giderse şaşırmam.

Ama bu halk ne der bilemeyiz rakipleri ona çok çarık eskiltireceklere benziyor.
Ondan şimdiden sahada ve sokakta.
Yapacak projeside yok bitti belkide giderayak Manisa FK'yı yönetir mi acaba yoksa .... Başkanlıktan ziyade sporu seviyor.
Kendine doğal tarım meyve yapar,belkide kızına aldığı yerde otel yapar...
Karar Manisa halkının.

Ya Cengiz beyi dinlendirecek  o da İzmir'i seviyor çeşmede evini yaptı daha Manisa'ya uğramaz  yada seçimden sonraki pahalı hizmetleri katlıyarak devam edecek.

Kalın sağlıcakla.