1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan’ın açıklamarına sert ifadelerle cevap verdi.

Manisa Futbol Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı Manisaspor açıklaması sert tepki görmeye devam ediyor. 

Başkan Altan Çakıcı, konu kapsmında yaptığı açıklamada, 

“1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği olarak Manisa FK Başkanın yaptığı açıklamaya karşı zorunlu bir açıklama yapmayı hissettik. Manisa’da tek bir değer vardır o da Manisaspor’dur. Kimse bunun üstüne herhangi bir şey söyleyemez. Yıllardır bu camianın içindeyiz. Manisaspor’un nereden nereye geldiğini kimlerin buna sebep olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Yıllardır çırpındığımız bu noktada Manisaspor’la ilgili birçok söylemler yapılmasına rağmen geçmiş dönem belediye başkanı Manisasporla ilgili herhangi bir şey yapmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Hiç kimse unutmasın. Nasıl Manisaspor ile buraya geldilerse Manisaspor ile gittiler. Bundan sonra Manisaspor ile ilgili gelecekte bir şeyler yapmak isteyenleri de karalamasınlar" dedi. 

Çakıcı, konuşmasının devamında,

"Manisaspor’u bizler batırmadık. Bu şehre 15 yıl hizmet eden belediye başkanı Manisaspor’a bir çivi çakmadan bu hale getirdi. Özellikle çakma takım oluşturarak Manisa’nın Manisaspor’un değerini yok etmek istediler. Bize gelip neden maçlara gelmiyorsunuz dediklerinde biz çok net cevabımızı veriyorduk. Çünkü bizim tek sevdamız var.  O da Manisaspor’umuzdur başka da bir sevdamız olmadı. Gerçek değerlerin yerine kurulan takımların hepsi yok olmaya mahkumdur. Hiçbir şekilde şehri bir şahıs takımı temsil edemez. Şehri temsil edecek değer Manisaspor’dur. Şuan Süper Amatör’de olmasına rağmen biz kaldırımda dahi maçı seyrederiz diyen bir belediye başkanı var, yönetim var, taraftarları var. Geçen hafta oynanan bir bal maçında stadı ful doldurdular. Burada FK maç yaptığında dolduramıyordu, taraftar getiremiyordu. Düşünün ki bu şehrin değeri kimmiş kimlermiş ortaya çıkmış olsun” diye konuştu.


Mevlüt Aktan’ın ‘Böyle giderse kulübün ismini memleketimin takımı Rize Fındıklı FK’ya çeviririm’ açıklamalarına da tepki gösteren Çakıcı, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

“Değiştir kardeşim takım senin istediğini yap. İstersen İzmir’e taşı, Karşıyaka’ya taşı, Rize’ye taşı fark etmez. Ama Manisaspor’u ağzınıza almayın. Manisaspor bu şehir inandığı sürece küllerinden doğacak. 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği olarak elimizden geleni yapacağız. Manisa FK stat, tesisler elinden alınmış diyor. Nerede stat senin. Stat Manisaspor’undu. Stat Gençlik Spor’undur. Bundan 5 yıl önce stadı birlikte kullanalım dediğimizde telefonları açıp gelmediniz bile, siz neden bahsediyorsunuz. O stadın olma şansı yok, o stad Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nündür. Ve Manisa’nın gerçek sahibi Manisaspor’undur. Yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde bu stat alınacak. Bu tesisler halkın parasıyla alınmış tesisler. Siz Kuzey Irak takımı değilsiniz ama Manisa’nın da takımı değilsiniz. Sürekli biz Manisa’yız dediniz ama Manisa olamadınız. 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği olarak bunu her zaman vurguladık, vurgulamaya devam edeceğiz” dedi. 

Yıldızspor 45 FK’dan 91 maçlık performans Yıldızspor 45 FK’dan 91 maçlık performans


Çakıcı, “Önümüzdeki günlerde hem Taraftarlar Derneği’nin hem de Manisaspor’un kongresi vardır.  9 Haziran’da derneğimizin nöbet değişimi olacak, gençlere vereceğiz. 10 Haziran’da Manisaspor’un kongresi vardır. Değişim şart. Hem dernek olarak hem kulüp olarak bu takımı bir yerlere getireceğiz. 15 Haziran 2024 ise Manisaspor’umuzun kuruluş yıldönümüdür. Manisa halkına buradan sesleniyoruz, buradan artık bir kıvılcımı yakalım. Burada hepimiz kenetlenelim. Küskünleri bitirelim. 15 Temmuz Demokrasi Meydanını dolduralım ve bir gövde gösterisi yapalım” diye konuştu. 
Manisa FK’ya yabancıların talip olacağıyla ilgili açıklamalara Çakıcı, “Manisa FK’ya yabancıların talip olduğunu söylemişler. Manisa Futbol Kulübü nereden doğdu, yabancılar nasıl talip oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor iken bizde belediye takımı diye sahip olduğumuz, şampiyonluklarını kutladığımız bir takımdı. Buraya nasıl geldi Bu takım bu şehrin paralarıyla, bu şehrin vergileriyle bu şehrin yaşayan insanların paralarıyla kurulan bir takımdı. Siz bunu şirketleştirip sahibi davranmaya çalışıyorsunuz. Bu doğru değil. Belediyenin paralarını harcadınız. Belediyede birçok bağışlarla ilgili bu kulübü bu hale getirdiniz. Bu kulüp bizimdir kimse diyemez. Manisa’yız diyorsanız o zaman bu kulübü Manisa’ya bağışlarsınız. Bu kulübü yabancıları satmaya çalışmazsınız” diye konuştu.

Muhabir: RESULENUR KANTAR