Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Manisa İl Temsilciliği üyeleri Manisa'da iftar sofrasında bir araya geldi.

İftar programından önce üyelere ve katılımcılara geldikleri için teşekkürlerini ileten Manisa Eğitim Gücü Sen Manisa İl Başkanı İsmail Çırak, bir konuşma yaptı.

Günlük üye sayısının 100'ün üzerinde olduğunu vurgulayan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Manisa İl Temsilciliği Başkanı İsmail Çırak, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

"Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay Yüce Türk Yargısı sendikal örgütlenme önüne çekilen %2 setini kaldırarak örgütlenme özgürlüğünün önünü açmıştır. Bu karar ile birlikte Eğitim Çalışanlarının sendikamıza gösterdiği teveccüh artmış günlük üyelik sayısı 100'ün üzerine çıkmıştır. Bu eğilimin artmasının en büyük sebeplerinde biri de tabi ki sendikamızın siyaset üstü duruşudur. Ayrıca sendikamızın herhangi bir siyasi, dini, ideolojik düşünceden ya da bir üst akıldan emir almadan sadece bizlerin özlük haklarının iyileştirilmesi odaklı bir çalışma yürütmesidir. Kısacası Sendika tanımının vücut bulmuş halidir Eğitim Gücü Sen."

Sarıgöl'de 390 ünite kan toplandı Sarıgöl'de 390 ünite kan toplandı

Manisa'da Eğitim Gücü Sen Üyeleri Iftarda Buluştu (3)

"Birçok sorunumuzu kimseden korkmadan yüksek sesle dile getirdik"

Eğitimde yaşanan sorunları hukuk mücadeleleriyle çözdüklerini ve çözmeye devam edeceklerini vurgulayan Çırak,

"Kurulalı 2 buçuk yıl olmasına rağmen sırtını kimseye dayamadan ve gücünü sadece üyelerinden alan sendikamız 14 bin üyeyi aşmış ve daha önce dile getirilmeyen birçok sorunumuzu kimseden korkmadan yüksek sesle dile getirmiş, davalar açmış ve pek çok kazanım sağlamıştır. Bu duruş ve anlayışla özlük haklarımızın daha iyi duruma geldiği günleri görmek için biz de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Üyemizin hakları bize emanettir ve biz o emaneti korumak için hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa yapmaktan geri durmayacağız. Hakkımızı isteyeceğiz, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve kazanan biz olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından iftar saatinin gelmesiyle tüm katılımcılar orucunu açtı.

Manisa'da Eğitim Gücü Sen Üyeleri Iftarda Buluştu (1)Manisa'da Eğitim Gücü Sen Üyeleri Iftarda Buluştu (2)

Muhabir: ÖZGE AY