Güngör Enerji Güngör Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. Manisa ve Balıkesir il sınırlarının içinde Şahinkaya Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kuracak.

CHP Manisa Milletvekili Başevirgen, huzurevi sorununa dikkat çekti CHP Manisa Milletvekili Başevirgen, huzurevi sorununa dikkat çekti

Edinilen bilgilere göre, Güngör Enerji tarafından Manisa ve Balıkesir şehirlerinin sınırları içinde Şahinkaya Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. Kurulacak olan enerji santralinin 916 milyon TL’lik bir yatırım olarak hesaplanıldığı bildirildi.

2 tanesi Manisa’da yer alacak

Proje kapsamında kurulacak olan 6 tane rüzgar türbinin 20 W gücünde olacağı bildirildi. Bu kapsamda Manisa ve Akhisar’da olmak üzere Manisa il genelinde 2 tane rüzgar türbini kurulacak ayrıca Balıkesir il sınırları içinde 4 tane rüzgar türbini yer alacak.

20 MWh kapasiteli olacak

Alınan bilgilere göre, lityum-iyon teknolojisi kullanılacak olan enerji santralinde 0,1 hektar olan alanda 20 MWh kapasiteli bir elektrik depolama tesisi inşa edilecek.

Yılda 80 milyon kWh elektrik üretecek

Yılda ortalama olarak 80 milyon kWh elektrik üreteceği beklenilen enerji santralinde üretilen enerji Bigadiç TM’nin OG Barasına aktarılacak.

Muhabir: RESULENUR KANTAR