Manisa’da Ramazan ayı boyunca en çok tüketilen besinler arasında yer alan ramazan pidesi, sofralardan eksik olmuyor.

Manisa'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılıyor.

Günlük olarak üretilen ve tüketilen pidenin serüveni de bir ay boyunca hiç bitmiyor. Ramazan pidesini sıcak olarak almak isteyen vatandaşlar ise erkenden fırınların önünde kuyruklar oluşturuyor.

Manisa'da Fırıncılarda Ramazan Ayı Boyunca Pide Yoğunluğu (5)

Manisa Valisi Enver Ünlü’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması Manisa Valisi Enver Ünlü’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması

Ramazan pidesi üretiminde saat 14.00 gibi hazırlıklara başlanıyor

Saat 14.00 gibi pide yapımına başlayan fırıncılar ise o yoğunlukta pideleri yetiştirmek için hiç durmadan üretim yapıyor.

Manisa'da Fırıncılarda Ramazan Ayı Boyunca Pide Yoğunluğu (4)

Şehzadeler ilçesinde yer alan Güroluk Ekmek Fırını Sahibi Kemal Kök, iftar zamanı oluşan yoğunlıktan bahsederek,

"Pidelerimizi odun ateşinde pişiriyoruz. Ramazan ayı boyunca pide yoğunluğu devam ediyor. Günde ortalama bin tane pide yapıyoruz. Saat 14.00 gibi pideleri hazırlamaya başlıyoruz. Pide üretimi iftar vaktine kadar aralıksız devam ediyor. En çok yoğunluk iftardan hemen önceki saatlerde oluyor." şeklinde konuştu.

Manisa'da Fırıncılarda Ramazan Ayı Boyunca Pide Yoğunluğu (1)Manisa'da Fırıncılarda Ramazan Ayı Boyunca Pide Yoğunluğu (2)

Muhabir: ÖZGE AY