S.S. Manisa Kadın Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında oluşturdukları atölyelerdeki çalışmaların ilk meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.

Manisa'da Kadınları Meslek Sahibi Yapıyorlar (1)

Kooperatif binasında Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Dikiş, Nakış, Halı Kilim, Hediyelik Dekoratif Eşya ile Fotoğraf ve Grafik Tasarım olmak üzere 5 ayrı dalda kurs açtıklarını kaydeden Beşirik, kurslar ile hem usta öğretici istihdamı sağladıklarını hem de kursiyerlere meslek kurslarının verildiğini söyledi.

Şehzadeler’de satılık daire Şehzadeler’de satılık daire

Manisa'da Kadınları Meslek Sahibi Yapıyorlar (2)

Bu yıl kooperatif binasında 5 ayrı dalda açılan 15 kursta yaklaşık 500 kadına eğitim verildiğini vurgulayan Beşirik,

“Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi ile gerçekleştirdikleri proje kapsamında eğitime katılan 5 kişi proje çıktısı kooperatife ortak olup, “Üretim Grubu” oluşturdu. Kooperatif binamızdaki Terzi odasında giyim tadilat işleri, sipariş ve kendi tasarladıkları ürünleri Perşembe pazarındaki kooperatifimize ait standımızda ve Kültür Sitesi Meclis Fuaye Salonunda her ay açılan “Bereketli Eller Çarşısında 5 gün sergileyerek aile bütçelerine ekonomik girdi sağlamış oluyorlar” diye konuştu. 

Muhabir: TURĞAY DUYAR