Tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen Manisa CBÜ Manisa ve Yöresi Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yer alan Tıp Tarih Müzesi, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 22 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Manisa'da Mesir Festivali, ziyaretçi sayısını arttırdı


Manisa CBÜ Manisa ve Yöresi Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden edinilen bilgilere göre, 2022 yılında 39.313 ziyaretçi, 2023 yılında ise 36.313 ziyaretçi tarafından gezilmiş iken bu yılın ilk 6 ayında ziyaretçi sayısı 22 bin rakamına ulaşmış durumda. 

Manisa'da Mesir Festivali, ziyaretçi sayısını arttırdı


Ziyaretçi sayısının artışı 2 şeye bağlanıyor, birincisi ara verilen Mesir Festivallerinin bu yıl yapılmış olması, diğeri ise merkezde sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artmış olmasına bağlanıyor.

A61Baef0 7244 42B9 914C D5Ad04E8Ac0C

Kültür ve Sanat Merkezi olma yolunda ilerliyor


Merkezde yer alan Tıp Tarih Müzesine gelen ziyaretçilerin en çok uğradığı bölümler ise ruh ve sinir hastalıkları tedavisi ile mesir macunu yapımı odaları. Merkeze sadece Tıp Müzesini gezmek dışında gelenler de var. 
Buranın atmosferine ve mitolojik havası eşliğinde çay kahve içmek için gelenler ile kitabını yazmak için ilham alan yerel yazarlar da bu mekânı seçiyor. Merkez aynı zamanda kültür ve sanat etkinliği yapmak isteyenlerin de tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. 

Manisa'da Mesir Festivali, ziyaretçi sayısını arttırdı


Sergilere, sempozyumlara ev sahipliği yapıyor


Zaman içerisinde merkezde çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından sempozyum, bireysel olarak resim, seramik, filografi sergileri için de tercih edilen mekân oldu. 

Manisa'da Mesir Festivali, ziyaretçi sayısını arttırdı


Manisa CBÜ Manisa ve Yöresi Türk El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi, son olarak Mesir Festivali etkinlikleri içerisinde yer alan geleneksel Türk sanatları dalında “Lalenin Yolculuğu” adıyla oluşturulan ve Türkiye'nin yaklaşık 40 vilayetinden gelen ustaların eserlerine de ev sahipliği yaptı. 
 

Muhabir: TURĞAY DUYAR